Tip
Term Life

RTL 7

Misdaad

RTL 7 18 Januari 2021 20:29 - 22:24

De levensverzekering van Vince Vaughn

Een crimineel sluit een levensverzekering af. Mocht hij sterven, dan blijft zijn dochter niet berooid achter. Moet hij alleen wel in leven blijven tot de polis ingaat.

Nick Barrow (Vince Vaughn) is een ongewone crimineel. Hij bedenkt de meest ingenieuze overvallen, maar hij voert ze zelf niet uit.

Term Life

De plannen voor die overvallen verkoopt Nick aan de hoogste bieder. Zo blijft hij zelf buiten schot en verdient hij toch een aardig zakcentje.

Tot het in Term Life helemaal misgaat. Een door Nick bedachte overval loopt finaal in het honderd.

Degene die het plan van hem gekocht heeft zint op wraak. Nick is zijn leven dus niet meer zeker.

Daarom sluit hij een levensverzekering af. Mochten de criminelen hem te pakken krijgen, dan blijft zijn dochter Cate (Hailee Steinfeld) zo in ieder geval niet berooid achter.

Probleempje: de ingangsdatum van de polis is pas over drie weken. Als de snoodaards Nick voor die tijd te pakken krijgen, krijgt Cate niks.

Vince Vauhgn

Voor Vince Vaughn was het even wennen op de set van actiefilm Term Life. Het is de eerste keer sinds Into the Wild uit 2007 dat de acteur in een film speelt die geen komedie is.

Dat smaakte het naar meer. Sinds 2016 speelt Vaughn steeds meer serieuze rollen.

Zo was hij te zien in het oorlogsdrama Hacksaw Ridge en de keiharde actiefilms Brawl in Cell Block 99 en Dragged Across Concrete.

 

Over deze film

Titel

Term Life

Premiere

2016

Regisseur

Peter Billingsley

Acteurs & Actrices

Hailee Steinfeld, Vince Vaughn, Bill Paxton, Jonathan Banks, Mike Epps

Zender

RTL 7

Genre

Film

Subgenre

Misdaad

Land

VS

Resolutie

1080i