Tip
The Devil Wears Prada

NET 5

Komedie

NET 5 26 November 2020 20:30 - 22:40

Meryl Streep regeert met ijzeren hand

Meryl Streep schittert als keiharde hoofdredactrice van een modeblad. De jonge journaliste Andy (Anne Hathaway) wordt haar assistente, maar heeft moeite zich staande te houden in de harde modewereld.

In The Devil Wears Prada krijgt de net afgestudeerde journalist Andrea Sachs (Anne Hathaway) een baantje bij het Amerikaanse modeblad Runway.

The Devil Wears Prada

Andrea is net met haar vriendje verhuisd naar New York en hoopt daar aan de slag te kunnen als journalist. Maar bij Runway komt ze niet toe aan het schrijven van serieuze achtergrondartikelen.

Ze gaat aan de slag als assistent van Miranda Priestly (Mery Streep), de strenge en kille hoofdredactrice van het gerenommeerde modeblad.

En dat betekent dat ze zich moet laten afblaffen en latte macchiato’s en jurken moet halen voor haar hoofdredacteur. Veel modemeisjes zouden daar een moord voor doen, maar de nerdy Andrea heeft grote moeite zich staande te houden in de wereld van Prada, Chanel en Oscar de la Renta.

Meryl Streep

The Devil Wears Prada is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Lauren Weisberger en geeft een satirisch inkijkje in de modewereld. Meryl Streep is enorm op dreef als tirannieke hoofdredactrice.

Haar rol is gebaseerd op de machtigste vrouw van de modewereld: Anna Wintour. Haar schrikbewind als hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue bood voldoende inspiratie voor The devil wears Prada.

Anna Wintour

De vrouw die ook bekendstaat als ‘nuclear Wintour’ kon zelf niet bepaald zitten met de hoofdpersoon van The Devil Wears Prada.

“Ik vond de film heel vermakelijk. En alles wat mode vermakelijk, interessant en glamoureus maakt, is goed voor onze industrie. Ik sta 100 procent achter de film”, vertelde Wintour in een interview.

 

Over deze film

Titel

The Devil Wears Prada

Premiere

2006

Regisseur

David Frankel

Acteurs & Actrices

Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker

Scenario

Aline Brosh McKenna, Lauren Weisberger

Componist

Dave Bihldorff, Bob Chefalas, Rick Chefalas, Marko A. Costanzo, Tom Fleischman

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS/F

Resolutie

1080i