The Grey: Op wolvenjacht met Liam Neeson

Geplaatst op 29 November, 23:15

Je hebt van die films waarbij je het al koud krijgt als je ernaar kijkt. The Grey, met Liam Neeson in de hoofdrol, is er zo eentje.

Ottway (Neeson) werkt op een plek waar mensen alleen heen gaan als ze iets of iemand willen vergeten: een afgelegen olieraffinaderij in Alaska. Hij is daar de jager van dienst. Ottway zorgt ervoor dat zijn collega's niet ten prooi vallen aan hongerige wolven.

The Grey

Aan het begin van The Grey stapt Ottway met een stel collega's in een vliegtuig. Ze gaan naar huis, voor een welverdiende vakantie. Alleen komen ze ze nooit thuis: het vliegtuig stort neer in het ijskoude landschap.

Een deel van de passagiers overleeft die crash niet. Ottway en de andere overlevenden moeten nu in leven zien te blijven en zorgen dat ze zo de bewoonde wereld bereiken voor ze doodvriezen.

Naast hun wonden, het gebrek aan eten en de kou hebben de mannen nog iets om zich zorgen over te maken: een roedel hongerige en bloeddorstige wolven.

Sneeuwstorm

De opnamen van The Grey waren loodzwaar. Het was op de set in Canada echt zo koud als je in de film ziet: zo'n 40 graden onder 0.

De sneeuwstormen in de film zijn ook geen special effects of computeranimaties. Het was tijdens de opnames  heel slecht weer: de sneeuwstormen die je ziet zijn echt.

In de talkshow van Jay Leno vertelde Liam Neeson dat de acteurs thermisch ondergoed onder hun kostuums droegen om nog een beetje warm te blijven.