Tip
True Lies

Veronica

Actiekomedie

Veronica 27 Februari 2021 22:10 - 01:00

Arnold Schwarzenegger heeft een geheim

De actiekomedie True Lies draait om mensen die niet zijn zoals ze zich voordoen. Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) bijvoorbeeld: hij doet zich voor als een saaie computerprogrammeur, maar dat is hij niet. Hij is geheim agent.

Harry's vrouw Helen (Jamie Lee Curtis) trapt met open ogen in Harry's saaie dekmantel. Ze vindt haar echtgenoot zelfs zo saai dat ze uit pure verveling een verhouding begint met Simon (Bill Paxton).

True Lies

Sjacheraar Simon is ook niet wie hij zegt te zijn: hij beweert dat hij geheim agent is, maar eigenlijk is hij niet meer dan een autoverkoper met gladde praatjes. Als Harry het vermoeden krijgt dat Helen een scheve schaats rijdt, zet hij alles op alles om haar weer voor zich te winnen.

Daarbij komen alle vaardigheden, trucs en slimmigheidjes die een geheim agent nu eenmaal heeft behoorlijk goed van pas. Arnold Schwarzenegger doet daarnaast in True Lies vooral waar hij in goed in is: zijn indrukkende spieren laten rollen.

Megabudget

True Lies (1994) is een remake van de Franse film La totale! Regisseur James Cameron had een megabudget van 120 miljoen dollar tot zijn beschikking en wist daar wel raad mee.

De explosies, achtervolgingen en actiescènes volgen elkaar in rap tempo op.

Over deze film

Titel

True Lies

Premiere

1994

Regisseur

James Cameron

Acteurs & Actrices

Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Bill Paxton, Eliza Dushku

Scenario

Claude Zidi, Simon Michaël, Didier Kaminka, James Cameron

Componist

Nicholas R. Allen, Robert Batha, Gregg Baxter, Bob Beemer, Bob Beher

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actiekomedie

Land

VS

Resolutie

1080i