4 x dit kun je op televisie kijken op maandag 16 maart

Geplaatst op 16 Maart, 14:32

Nu we in verband met het coronavirus de horeca niet meer kunnen bezoeken, wordt de televisie weer extra vaak aangezet. Dit zijn wat ons betreft vijf programma’s die maandag 16 maart de moeite waard zijn!

Toespraak premier Rutte

Premier Rutte houdt maandagavond een toespraak over de coronacrisis. Het is voor het eerst sinds de jaren ‘70 dat een premier het volk toespreekt. De laatste keer was het de beurt aan premier Den Uyl. De minister-president zal volgens de RVD "ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden".

Toespraak van premier Rutte, 18:55 uur op NPO 1

Spoorloos

Spoorloos is jarig. Dertig jaar geleden debuteerde het speurprogramma op de Nederlandse televisie. Ook in het jubileumseizoen is Derk Bolt weer een vaste waarde naast presentator Jetske van den Elsen. Derk en zijn cameraman gaan in deze aflevering op pad voor Frederike. Alles wat zij van haar vader weet, is dat hij Niels heet, uit Denemarken komt en een vakantieliefde was van haar moeder Judith. Pas toen ze weer in Nederland was, ontdekte Judith dat ze in verwachting was. Niels wist van de zwangerschap en het stel correspondeerde korte tijd, maar vlak na de geboorte van Frederike werd het stil…

Spoorloos, 21:20 uur op NPO 1

The big escape

Het nieuw seizoen van The big escape start vanavond! Rapper en muzikant Glen Faria, presentatrice Renate Gerschtanowitz en actrice Anouk Maas laten zich vrijwillig opsluiten in een escaperoom, een fenomeen dat steeds populairder lijkt te worden. Alleen door het oplossen van puzzels en raadsels kunnen ze ontsnappen. Meedoen aan het programma kan lucratief zijn: de winnaar van het seizoen wint namelijk de bij elkaar gespeelde pot. De winnaars van voorgaande jaren zijn Linda Hakeboom (2018) en Juvat Westendorp (2019). Net als vorige seizoenen is de presentatie in handen van Lauren Verster.

The big escape, 20:25 uur op NPO 3

 

Kruispunt

Wereldwijd worden mensen met het coronavirus in quarantaine gezet. Kruispunt onderzoekt wat deze gedwongen afzondering met hen doet. Het is een heftige gebeurtenis, waar mensenrechtenkwesties bij zijn betrokken. In een democratie mag de overheid onderdanen niet zomaar van hun vrijheid beroven. De burgemeester mag dwingen tot (thuis)isolatie, onderzoek, quarantaine inclusief medisch toezicht en mag iemand verbieden te werken. Is het gevaar voorbij, dan moet de burgemeester de maatregel opheffen.

Kruispunt, 22:50 uur op NPO 2