Albert Verlinde wil meer tegengas van 6 Inside-collega's

Televizier logo

Geplaatst op 31 Maart om 10:07

Amusement nieuws

Albert Verlinde presenteert nu elf weken 6 Inside, met tegenvallende kijkcijfers. De voormalige RTL Boulevard-coryfee geeft aan dat hij hoopt op meer tegengas van zijn Talpa-collega's. 

"Dat zou het spannender maken", zegt hij in de NU.nl-rubriek In de auto met over zijn medewerkers - waaronder sidekick Jan Versteegh - die hem 'wat meer uit zijn comfortzone mogen halen'.

Geen heilige Jozef 

"Als het op een gegeven moment te aardig wordt, denk ik: kom op, effe een prikkel, het moet wel leuk blijven", legt 'ie uit. "Het is niet conflict zoeken, maar wakker blijven. Ik vind het zelf ook leuk, als ik verrast word." Hij verbaast zich er ook over dat iedereen hem laat uitpraten. "Ik moet daar misschien iets van gaan zeggen. Ik hoop wel dat het snel verandert. Ze moeten niet denken dat de heilige Jozef aan tafel zit, maar uitspreken als ze het ergens niet mee eens zijn." 

Boulevard-Albert is niet meer

Of weer in de rol kruipen van de echt 'valse Albert' de oplossing is voor meer kijkcijfers? "Ik heb aan het begin tegen John (de Mol, red.) gezegd: 'Als jij iedere avond een valse, dwarse Albert wilt hebben, dan gaat dat niet gebeuren. Ik doe het niet op bestelling. Je krijgt de Albert die 57 is, die er nu is. Niet de Albert die twintig jaar geleden bij RTL Boulevard begon. Die is er niet meer'."