Duncan Laurence niet naakt tijdens Eurovisie Songfestival

Televizier logo

Geplaatst op 10 Maart om 14:39

Amusement nieuws

De blote billen van Duncan Laurence waren een behoorlijke blikvanger in de videoclip van Arcade, toch doet de zanger tijdens het Eurovisie Songfestival gewoon kleding aan als hij het podium betreedt.

Laurence verklaarde aan RTL Boulevard dat er in mei van naaktlopen geen sprake zal zijn in Tel Aviv. 

Bloot geven

Volgens Duncan was het bloot in de video vooral symbolisch bedoeld. Arcade is een kwetsbaar nummer waarin hij zichzelf en zijn gevoel bloot geeft. Maar dat kan ook gekleed: "Ik heb kleren aan. We zijn heel druk aan het kijken welke kleren het meest geschikt zijn, maar ik heb zeker kleren aan. Maak je daar niet druk over. Het mag ook niet, hè?" 

Wolven

De Eurovisie reglementen stellen niet expliciet dat naaktheid verboden is, maar de doorgaans behoudende organisatie juicht het niet toe. In 2016 was er al ophef toen de Wit Russische inzending IVAN aankondigde zijn nummer Help you fly bloot te zingen omgeven door door levensechte witte wolven. De regels verbieden het gebruik van dieren tijdens de performance wel, waardoor Ivan uiteindelijk met shirt en zonder wolven zijn liedje zong. Hij sneuvelde in de tweede halve finale.

Duncan nummer 1

Dat lot lijkt Duncan te ontlopen. Arcade doet het boven verwachting goed bij de bookmakers. Vrijwel direct na de lancering stond het liedje op de tweede plek in de peilingen. Toen Rusland eind deze week haar inzending presenteerde, schoot Duncan zelfs naar de eerste plek in de ranglijsten. Inmiddels hebben alle deelnemende landen hun nummer gepresenteerd. Of het lot Nederland ditmaal gunstig gezind blijft tot mei, zal blijken.