Radioshow Gerard Ekdom voor 1 keer op televisie

Televizier logo

Geplaatst op 18 September om 11:03

Amusement nieuws

Het radioprogramma van Gerard Ekdom wordt maandag voor een keer op SBS 6 uitgezonden. En dan krijgen de kijkers er nog gratis en voor niets een gebarentolk bij ook. Het is namelijk de dag van de Internationale Dag van Gebarentalen.

Horende en niet-horende mensen kunnen van 6 tot 10 's ochtends kijken en/of luisteren naar Ekdom in de Morgen. Hopelijk heeft de gebarentolk in kwestie een flink uithoudingsvermogen want hij of zij moet niet alleen de teksten van Gerard Ekdom gebaren, maar ook de muziek en de jingles.

De sfeer hangt er lekker bij

Bovendien staan de radioprogramma's van Gerard Ekdom vol van de woordgrappen die wellicht moeilijk te vertalen zijn. Zoals daar zijn: De sfeer hangt er lekker bij, Mijn hond Twitter kwam laatst met 140 teken het bos uit, Wat is je hond dik!, terwijl hij toch altijd aan de lijn is enz enz. 

Muziek is m'n leven

„Muziek is m’n leven”, zegt Gerard zelf. „Ik kan het me gelukkig niet voorstellen hoe het is om slecht of helemaal niet te kunnen horen. Door de uitzending visueel te maken voor doven en slechthorenden hoop ik dat zij op deze manier de sfeer van onze uitzending en het gevoel bij de muziek kunnen ervaren.”