TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Documentaire
De pannetjes met mosselen zijn in de zomer niet aan te slepen, maar wat geeft de mossel nu zijn bijzondere smaak? De Keuringsdienst Van Waarde neemt dit keer het populaire weekdier onder de loep en begeeft zich hiervoor naar het zuiden van het land.
Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Hier komen de mosselen uit onder meer Ierland binnen en worden er gespoeld met Oosterscheldewater. De Keuringsdienst vaart verder mee met een mosselvisser, die zichzelf ‘een landbouwer op zee’ noemt. Vissers vangen mosselzaad en strooien dit uit in percelen in het water. De visser beheert vervolgens de percelen en zorgt ervoor dat de mosselen voldoende ruimte hebben om te groeien.
Topchef Syrco Bakker laat zien hoe je een eenvoudig maar lekker gerecht met mosselen maakt.
Ophef bij Vandaag inside: Johan Derksen heeft nog nooit gekookt
07:42Tina Nijkamp nijdig op jubilerend BNNVARA om uitsluiting Matthijs van Nieuwkerk
06:47Vanavond op TV: The ex-wife, De alleskunner vips, If
21:47Oud-Mol Thomas Cammaert over jubileumversie Wie is de Mol?: 'Gaat iets unieks gebeuren'
15:41Tweede seizoen Máxima opent festival in Miami