TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Documentaire
De pannetjes met mosselen zijn in de zomer niet aan te slepen, maar wat geeft de mossel nu zijn bijzondere smaak? De Keuringsdienst Van Waarde neemt dit keer het populaire weekdier onder de loep en begeeft zich hiervoor naar het zuiden van het land.
Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Hier komen de mosselen uit onder meer Ierland binnen en worden er gespoeld met Oosterscheldewater. De Keuringsdienst vaart verder mee met een mosselvisser, die zichzelf ‘een landbouwer op zee’ noemt. Vissers vangen mosselzaad en strooien dit uit in percelen in het water. De visser beheert vervolgens de percelen en zorgt ervoor dat de mosselen voldoende ruimte hebben om te groeien.
Topchef Syrco Bakker laat zien hoe je een eenvoudig maar lekker gerecht met mosselen maakt.
Video: André van Duin over zijn laatste emotionele ontmoeting met Joke Bruijs
10:20The Connection keert terug met een nieuw seizoen
10:06Ferry Doedens kruipt weer in de rol van Lucas Sanders voor jubileum GTST
10:00Beau van Erven Dorens verklapt zijn ultieme droomgast voor Casa di Beau: 'Wie is hij nu echt?'
08:46De TV van gisteren: Emotionele Oos Kesbeke trekt veel kijkers naar RTL4 met De Augurkenkoning