TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Documentaire
De pannetjes met mosselen zijn in de zomer niet aan te slepen, maar wat geeft de mossel nu zijn bijzondere smaak? De Keuringsdienst Van Waarde neemt dit keer het populaire weekdier onder de loep en begeeft zich hiervoor naar het zuiden van het land.
Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Hier komen de mosselen uit onder meer Ierland binnen en worden er gespoeld met Oosterscheldewater. De Keuringsdienst vaart verder mee met een mosselvisser, die zichzelf ‘een landbouwer op zee’ noemt. Vissers vangen mosselzaad en strooien dit uit in percelen in het water. De visser beheert vervolgens de percelen en zorgt ervoor dat de mosselen voldoende ruimte hebben om te groeien.
Topchef Syrco Bakker laat zien hoe je een eenvoudig maar lekker gerecht met mosselen maakt.
Dit zijn de winnaars van Het blok 2025: 'Spannend!'
22:42Emoties lopen op in finale De Verraders: 'Ik vertrouwde jullie echt'
22:22Suzan en Freek alsnog te zien in nieuw seizoen The Voice of Holland
20:13Angela de Jong stopt met haar televisiecolumns: 'Tijd voor iets anders'
16:03Alles wat je wil weten over Petra de Leeuw (60) uit B&B Vol Liefde 2025