De Keuringsdienst duikt in wereld van de mossel
De pannetjes met mosselen zijn in de zomer niet aan te slepen, maar wat geeft de mossel nu zijn bijzondere smaak? De Keuringsdienst Van Waarde neemt dit keer het populaire weekdier onder de loep en begeeft zich hiervoor naar het zuiden van het land.
Mossel
Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Hier komen de mosselen uit onder meer Ierland binnen en worden er gespoeld met Oosterscheldewater. De Keuringsdienst vaart verder mee met een mosselvisser, die zichzelf ‘een landbouwer op zee’ noemt. Vissers vangen mosselzaad en strooien dit uit in percelen in het water. De visser beheert vervolgens de percelen en zorgt ervoor dat de mosselen voldoende ruimte hebben om te groeien.
Topchef Syrco Bakker laat zien hoe je een eenvoudig maar lekker gerecht met mosselen maakt.

Alles over Pathé Thuis

Geef je mening in het TVgids.nl kijkerspanel

Formule 1 volg je hier

Knokken geblazen: de beste actiefilms
Gerelateerd nieuws

Loeispannende Deense thriller Den skyldige

Fietsen met Wilfried de Jong en Kasper van Kooten in Ventoux

Een potje tennissen met Shia LaBeouf in Borg/McEnroe

Afleveringen Jochem in de Wolken in herhaling

Koningspaar voor het eerst op staatsbezoek in Oostenrijk
