Nieuws
Een smeuïge aflevering van Keuringsdienst Van Waarde
Judith Regeling
  ·  Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de presentatoren van Keuringsdienst Van Waarde op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Maar waarom en waar is ie van gemaakt? Het belooft een heerlijk smeuïge aflevering te worden, dat is wel zeker.
Martin Schyns
Iemand die alles weet over kaas, korstjes en jasjes van het gele goud is kaasmaker Martin Schyns. Hij maakt namelijk altijd een natuurkorstkaas in plaats van de bekende kaascoating die we in Nederland kennen. "Natuurkorstkaas rijpt veel complexer en mag schimmelen. De schimmel stuurt enzymen naar binnen en dat zorgt voor een andere smaak: zacht romig, iets zoets. Het kan naar blauwschimmel neigen", geeft hij alvast en tipje van de sluier weg.
Benieuwd? Je hoort er vanavond om 20:25 uur meer over in Keuringsdienst Van Waarde.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:32Videoland zet laatste aflevering Máxima nu al online
08:47De TV van gisteren: Frans en Mariska Bauer in een golfkar door Rome levert hilarische tv op
06:47Vanavond op TV: Liefde voor het landgoed, Pawn stars, Black Hawk Down
21:06Dit vinden kijkers van het nieuwe RTL 4-programma Over de Oceaan
19:28Groen licht voor realityserie Gerard Joling