15x de fijnste kerstfilms op Netflix

Televizier logo

Geplaatst op 11 December om 16:45

Netflix

Merry Christmas!

Het is een van de beste cadeautjes die je je zelf kunt geven deze kerst: een avondje (of hele dag) ongestoord kerstfilms kijken. Met deze pareltjes kom je maximaal in de kerstsfeer. Merry Christmas!

Holiday in the wild

We trappen af met een nieuw pareltje. Een pas gescheiden vrouw gaat in Holiday in the wild rond de feestdagen naar Zambia. Daar aangekomen ontmoet ze een enorm knappe piloot die ze niet uit kan staan. Het duurt uiteraard niet lang tot dit verandert… Holiday in the wild laat een prachtig landschap zien en is geen typische kerstklassieker, maar meer een lekkere romantische komedie in een kerstjasje.

 

A Christmas prince

Kijkt weg als een sprookje. Een journaliste moet verslag doen van een toekomstig koning. Toevallig is hij heel erg knap en zij ontzettend charmant. Geloof je niet in sprookjes? Kijk A Christmas prince en je ziet: ze bestaan. In films dan. Liefhebber? Er moesten natuurlijk ook een bruiloft en baby komen en dit kun je volgen in A Christmas prince: The royal wedding en A Christmas prince: the royal baby.

 

Office Christmas party

Zin in een leuke kerstfilm en bestaat het publiek uit vrouwen en mannen? Dan is Office Christmas party de ideale kerstfilm. Zoals de naam al doet vermoeden draait deze film om een groot kerstfeest op kantoor. Spoiler: het loopt allemaal volledig uit de hand… 

 

The princess switch

Alweer een film met een koninklijk randje. In The princess switch ruilt een doodnormaal meisje met de verloofde van een prins. Voor een paar dagen, is de bedoeling. Maar dan duiken de mannen weer op… 

 

Let it snow

Let it snow gaat over een aantal tieners, uiteraard allemaal met hun eigen liefdesproblemen. De film volgt een aantal verschillende personages en verhaallijnen en doet daardoor een klein beetje aan Love actually denken. Gelukkig ook met heerlijk feestelijk einde.

 

A wish for Christmas

Beetje zoetsappig, maar toch ook lekker. Sara wil maar een ding deze kerst: dat ze eindelijk voor zichzelf op kan komen. De oorzaak? Haar idee op het werk is gejat. Gelukkig wordt ze met de nodige hulp heel wat mondiger en dat zorgt niet alleen op haar werk voor fijne gevolgen…

 

The Christmas Chronicles

Opzoek naar een fijne film voor de hele familie? The Christmas chronicles is een goede keuze. Inclusief hilarische kerstman… Een broer en zus gaan stiekem mee in zijn slee, maar dan gaat alles mis. Weten ze kerst te redden? Ze brengen een nachtje met de kerstman door. “Let’s get this party started”, aldus santa himself. 

 

The knight before Christmas

Vanessa Hudgens en kerstfilms. Dat blijkt een goede combinatie. Ze komt namelijk al eerder in dit lijstje voor met The princess switch. In The knight before christmas ontmoet ze een ridder uit de Middeleeuwen die in 2019 terecht is gekomen. Ondanks dit grote verschil kunnen ze wel erg goed met elkaar opschieten…

 

Holiday Rush

Deze film laat weer even zien waar het echt om draait tijdens kerst: veel eten en drinken. Grapje. Het gaat natuurlijk om tijd doorbrengen met je geliefden. In Holiday rush verliest een alleenstaande vader zijn baan waardoor hij en zijn kinderen bij een tante in moeten trekken. Hier komen ook zij erachter: het gaat er niet om wat je bezit, maar om wie je bij je hebt.

 

A bad moms Christmas

Na de reguliere Bad moms kwam een jaar later ook de kersteditie uit. A bad moms Christmas volgt drie ondergewaardeerde en overbelaste vrouwen die zich klaarmaken voor Kerstmis. Naast deze opgave moeten ze ook hun eigen moeders tevreden houden. Heerlijke, herkenbare film waarin we zien dat de appel (of in dit geval kerstbal) vaak niet ver van de (dennen)boom valt…

 

All you need is love

In een lijstje van fijne kerstfilms mag deze Nederlandse komedie inclusief sterrencast van eigen bodem natuurlijk niet ontbreken. De film is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op het televisieprogramma All you need is love van Robert ten Brink. Alleen heeft de presentator in deze film er wat minder zin in en vertrekt hij stiekem op de vooravond van de kerstspecial. 

 

You can’t fight Christmas

Interieurontwerpster Leslie leeft voor Kerstmis. Elke jaar versiert ze de lobby van het beroemde Chesterton Hotel. Terwijl ze dit staat te doen, valt ze van een ladder in de handen van zakenman Edmund die kerst maar onzin vindt… Cheesy en een beetje voorspelbaar, maar daarom niet minder fijn.  

 

Elf

Klassiekertje. Buddy kroop als baby in de zak van de kerstman die hem daarna adopteerde en opvoedde tussen de elfjes op de noordpool. Maar Buddy is natuurlijk geen echt elfje (meer een reus) en zijn lengte zorgt voor nogal wat problemen. Hij besluit naar New York te gaan om zijn echte vader te zoeken, maar ook dat verloopt niet bepaald soepel.

 

Christmas inheritance

Ellen is nogal wild. Dus voordat ze het cadeaubedrijf van haar vader over mag nemen, moet ze een speciale kerstbrief afleveren bij haar vaders beste vriend en voormalig zakenpartner in Snow Falls. Daar leert ze meer over de (uiteraard romantische) kerstgedachte…

 

Love actually

We sluiten uiteraard af met een Kerstklassieker met een hoofdletter K: Love actually. Waarschijnlijk heb je hem al (meerdere) keren gezien, maar voor als je onder een steen hebt geleefd nog even een korte samenvatting. Love actually volgt het liefdesleven van acht Londenaren terwijl het bijna Kerstmis is en heeft natuurlijk een happy end.

Fijne kerst namens ons!

Bekijk ook