Nieuws
Rudolph zet streekgerechten op voetstuk
CTR
  ·  "Het voelde als een soort zomerstage bij collega's", legt Rudolph van Veen uit. De meesterkok en -patissier deed voor Rudolph's bakery: De bakfiets alle twaalf provincies aan om te kijken hoe lokale bakkers hun streekspecialiteiten bereiden. âHet leek mij al lang leuk om het gegeven 'bakfietsâ letterlijk te nemen: een fiets waarop je kunt bakken. Ik ben deze zomer daarom met zo'n fiets op visite gegaan bij collega's om hun het hemd van het lijf te vragen over hun streekgebonden lekkernijen.â Het resultaat: een extra schijnwerper op plaatselijke baksels die inmiddels ook landelijk bekend zijn, zoals het Friese suikerbrood en het Brabantse worstenbroodje, én een voorstelrondje langs buiten de regio (nog) onbekende lekkernijen, zoals de Friese oranjekoek.
Gesmuld
Ook maakt hij kennis met de Drentse Zuidlaarderbol. âHet is leuk dat ik die producten op een voetstuk mag zetten", zegt Rudolph. âEn ik hoop dat mensen ernaar op zoek gaan als ze in die streek zijn. Verder zijn de recepten simpel en waren de bakkers zo vriendelijk om ze op de website te delen. Kijkers kunnen er dus thuis mee aan de slag.â Rudolph heeft in ieder geval uitgebreid gesmuld in het programma, en daarom was die bakfiets ook voor de gezondheid een goed idee. "Het was mijn vervoermiddel. Dat kwam goed uit, want ik heb veel mogen proeven bij mijn collega's. Dan kan zo'n stukje fietsen geen kwaad!âWat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:30Paradise Hotel keert terug op de buis
10:03Adriaan van Dis is de nieuwe presentator van Zomergasten
10:00Roelof Hemmen genoot van opnames Over de Oceaan: 'Het gaat eens niet over elkaar afzeiken'
08:52De TV van gisteren: Het Perfecte Plaatje op Reis gaat met lovende woorden én cijfers van start
06:47Vanavond op TV: De Bauers - 20 jaar later, Over de oceaan, Rogue