Komende week in GTST: Lelijke liefdeskrassen en de traumatische thuiskomst

Televizier logo

Geplaatst op 21 Januari om 20:00

Soap

Spoilers!

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met de dood gewaande Ludo in de armen van Janine.

Operatie Ludo

Ludo wordt in allerijl naar het AZM vervoerd waar de artsen hem niet bij bewustzijn kunnen brengen. Hij is uitgedroogd, ondervoed en heeft een zorgwekkend lage hartslag. Janine wijkt geen moment van zijn zijde.

Al snel zit de hele familie Sanders in het ziekenhuis te wachten op nieuws. Nina is aan de ene kant opgelucht en blij, maar schaamt zich ook voor het feit dat ze net het veilinghuis van de hand heeft gedaan. Bing probeert haar te troosten, maar ze voelt zich afschuwelijk.

Ludo blijkt een taaie: hij komt na een nachtje aan het infuus bij kennis en herkent gelukkig iedereen weer. Maar hij is dermate verzwakt dat Nina op advies van Bing besluit voorlopig te zwijgen over de verkoop van het veilinghuis.

De familie Sanders is zo blij dat Ludo terug is en goed reageert op de behandeling. Maar in zijn hoofd zit Ludo nog altijd op het booreiland. Hij kan niet goed bevatten dat dit na al die uitzichtloze weken de realiteit is. Ook als hij naar huis mag om aan te sterken is Ludo ver weg in zijn hoofd. Hij leeft alleen op als de naam van zijn raaf Uccello valt, maar verder trekt hij zich liever terug.

Antons verborgen zorgen

Ondertussen verspreidt het nieuws dat Ludo nog leeft zich door Meerdijk. Anton maakt zich vreselijke zorgen als hij informeert naar de gezondheid van zijn beste vriend. Als arts weet hij hoeveel er mis kan gaan. Tegenover Janine houdt hij zich groot, maar thuis deelt hij z’n zorgen met Linda. Pas als Lucas belt dat Ludo weer bij is, kan hij ontspannen: zijn beste vriend gaat het redden.

Billy en Richards nieuwe pact

Ludo’s onverwachte comeback uit het land der doodgewaanden verstoort ook de feestvreugde van Richard en Billy die net vierden dat ze veilinghuis Sanders op slinkse wijze in handen hadden gekregen.

Billy schrikt en vreest Ludo weer achter zich aan te krijgen. Richard ziet het juist als een uitdaging: als Ludo het overleeft, gaat hij hem voor eens en voor altijd aanpakken en ‘m helemaal kapot maken. Billy aarzelt nog even maar besluit zich dan bij Richard aan te sluiten.

Billy moet haar partner tegenhouden als Richard hoogstpersoonlijk wil gaan vertellen dat zij het veilinghuis in handen hebben. Billy vraagt zich af waar Richards afkeer vandaan komt en hij deelt eindelijk zijn verhaal.

Van Nooten is als aanstormend talent door Ludo en alle andere rijke kunstkenners geschoffeerd. Vanwege zijn afkomst en kleurtje werd hij onderschat en niet eens uitgenodigd voor sollicitaties. Die vernedering wil Richard hem betaald zetten. Billy snapt dat als volkse vrouw met een frietkraam maar al te goed, maar weet hem te overtuigen z’n eigen plan te trekken.

Billy’s liefdesverdriet

Billy is zo geraakt door Richards openheid dat ze toegeeft dat ze verliefd op hem is. Hij wil daar echter niets van weten: ze zijn veel beter als zakenpartners die af en toe seks hebben. Billy houdt zich groot en probeert vervolgens haar verdriet weg te kopen in CS.

Daar geeft ze Jojo nog een lesje in mannen en verliefdheid als ze ziet dat de jonge vrouw ook worstelt met de liefde. Ze raadt Jojo aan om mannen te vergeten en alleen te gaan voor je eigenwaarde. Als motivatie koopt Billy een dure broche voor Jojo, maar haar gevoel voor Ilyas neemt niet af.

Daan geeft zich bloot

Tiffy werkt nog altijd aan haar podcastserie over liefde en verdriet en wil ditmaal het verhaal van Daan horen. Hij zit in eerste instantie niet te wachten op een interview over zijn alcoholmisbruik, maar Tiffy weet hem over te halen toch met haar te praten. Tijdens het interview ziet ze voor het eerst wat voor mooi en puur mens Daan écht is.

Vruchtbare onderzoeken

Rik en Shanti hebben besloten om het medisch traject in te gaan bij hun pogingen zwanger te worden. Rik is echter al meteen geirriteerd als de obsessieve Shanti liegt over de afspraak met de arts. Ze was bang te laat te kome waarna ze anderhalf uur te vroeg in de wachtkamer zitten. Rik maakt zich zorgen om dit gedrag.

Maar de eerste uitslagen zijn bemoedigend: met Riks sperma is niets mis en er zijn ook geen SOA’s gevonden die bevruchting in de weg kunnen staan. Aan Rik kan het dus niet liggen, nu is de vraag of Shanti’s gestel gezond genoeg is om zwanger te kunnen worden. Vol goede moed ondergaat ze de scan.

Demi’s baby daddy

De familie Verduyn overlegt over de komst van de baby. Julian wil de familie El Amrani er helemaal buiten houden en Saskia probeert thuisonderwijs te regelen voor Demi zodat ze niet met een zwangere buik naar school hoeft. Maar daar wil Demi niks van weten: ze gaat gewoon naar school en wil niets verborgen houden.

Ondertussen heeft Sami ook zijn eigen ideeën over de kleine: wat hem betreft neemt Marwan zijn verantwoordelijkheid en gaat hij met Demi trouwen. Dat ziet Marwan absoluut niet zitten. Hij is best bereid Demi en zijn kind financieel te steunen, maar trouwen gaat een paar stappen te ver.

Marwan en Demi hebben in De Koning hun eerste gesprek sinds duidelijk is dat ze papa en mama worden. Demi heeft nog altijd gevoelens voor hem en had stiekem gehoopt dat het kindje voor een hereniging kon zorgen. Maar daar is Marwan duidelijk in: hij vindt haar lief en aardig en wil er voor haar zijn, maar een relatie gaat echt niet gebeuren.

Demi kan haar tranen niet bedwingen en net op dat moment komen de andere Verduyntjes de Koning in. Julia ziet zijn dochter huilen en stuurt Marwan kwaad weg. Maar daarmee haalt hij juist de woede van Demi op zijn hals: door zijn tussenkomst is nu alles verpest. Ze rent boos weg.

Pas de volgende dag kan Julian zijn dochter genoeg kalmeren om te horen wat er nu speelde. Demi vertelt dat ze nog steeds verliefd is op Marwan maar dat hij haar vriendelijk doch duidelijk afwees. Julian besluit Marwan op te zoeken om excuses te maken. Hij nodigt hem uit om samen te overleggen over de toekomst.

De adoptie optie

Saskia loopt met haar ziel onder de arm door Meerdijk en vertelt Laura in vertrouwen hoe het zit met Demi. Laura raadt haar aan eens te gaan praten met Rik, zijn dochter Rikki was ook nog een puber toen ze zwanger werd. Eén ding is zeker: ze staat er niet alleen voor.

Het gesprek met Laura brengt Saskia op een idee: ineens vindt ze adoptie ook een goede optie. Laura raadt haar echter aan dit goed te bespreken met Julian. Hij is zelf afgestaan door zijn ouders en dat was voor hem destijds een traumatische ervaring.

Nina ontdekt de waarheid

Nina is verscheurd door twijfels en schuldgevoel over de verkoop van het veilinghuis. Bing probeert haar te steunen, maar vindt na een dag of wat dat ze wel wat zeurt. Als ze het echt zo erg vindt, moet ze proberen de koop terug te draaien. Maar de koper blijkt onvindbaar, al wat ze los kan krijgen is de naam van zijn bedrijf: HH BV. Ze achterhaalt een nummer en tot haar grote verbijstering neemt Richard van Nooten op.

Nina hangt snel op, waardoor Richard geen idee heeft dat zij nu weet hoe de vork in de steel zit. Ze vertelt het Bing die tot haar verbazing nu juist vindt dat ze het Ludo moet vertellen voordat Billy en Richard het doen. Voorlopig speelt ze nog mooi weer als ze Richard tegen het lijf loopt.

Liefde, leugens en Lydia

Laura zag Lydia vorige week in het park met een andere man en besluit dit nieuws aan Henk te vertellen. Die reageert anders dan ze had verwacht. Volgens Henk is Laura aan het stoken en dat neemt hij haar zeer kwalijk. Zo erg zelfs dat Henk erop staat dat Laura hem en Lydia met rust laat.

Maar Laura kan het niet laten: ze vertrouwt het niet en gaat samen met Linda op onderzoek uit. Ze gaan langs bij het huis van Lydia waar tot hun verbazing twee namen op het bordje staan. Ook ziet het huis eruit alsof er twee mensen wonen. Als Laura haar vriendin later om opheldering vraagt, wordt Lydia zo boos dat ze wegloopt.

Maar dat er iets meer speelt is zeker: ze woont duidelijk met ‘een’ man samen. Dat blijkt wel als ze stilletjes een lief belletje naar huis doet en haar geliefde vertelt dat er nog hutspot in de koelkast staat en dat ze thuiskomt met appelgebak.

Ludo en Uccello

Aan het eind van de week doet Janine nog altijd haar best Ludo te laten wennen aan zijn nieuwe normaal. Maar zelfs een bezoekje van Anton en Linda is niet genoeg om haar afwezige man bij de les te houden. Hij gaat zelfs eerder van tafel als Linda teveel doorvraagt over zijn tijd op het booreiland.

Janine treft Ludo uiteindelijk in de tuin aan waar hij probeert zijn raaf Uccello te lokken. Van een afstandje kijkt ze toe hoe hij hele gesprekken voert met een vogel die er helemaal niet is. Janines zorgen groeien zienderogen. Ze heeft Ludo terug, maar geestelijk is hij nog ver, ver weg.

En verder: Dolly is te dik, Linda staat niet te springen om zumba en De Koning heeft er een barman bij.