Katja Schuurman: 'De Battle is een spektakelshow voor de hele familie'

Televizier logo

Geplaatst op 22 December om 11:47

Amusement

Nederland vs België

Vanaf deze zondag gooit Katja Schuurman lijf en leden in de strijd voor volk en vaderland. Ze neemt het in het grootse spelprogramma De Battle met partner Najib Amhali op tegen Vlamingen Gert Verhulst en James Cooke.

De Battle vroeg nogal wat van de vier deelnemers die iedere aflevering een moeilijke opdracht moeten uitvoeren. Ze hingen aan een trapeze, haalden stunts uit op een motor, en dansten op een koord. Al dat rennen, springen, opstaan en weer doorgaan leverde niet alleen maar mooie prestaties op.

Aan Katja Schuurman de vraag: Hoeveel blessures liep jij op tijdens de opnamen van De battle?
“In de eerste aflevering moet ik touwtjespringen met een professioneel ropeskipping team. Tijdens het oefenen leek het mij wel een goed idee om eens met klompen te springen. Toen verrekte ik m’n arm en m’n rug. Ik scheurde ook nog m’n hamstring toen ik net iets te fanatiek in de spagaat ging zonder dat ik had gerekt en gestrekt. Krak, hoorde ik.”

En hoe zit het met de rest?
“We hebben allemaal in de ziekenboeg gelegen. Najib moest met een motor van hoge dingen springen en bezeerde z’n ribben en z’n knie was kapot. James had ook van alles en Gert moest zelfs geopereerd worden. Het was intensiever dan we met z’n allen hadden voorzien, maar het gaat dus wel ergens over. We staan in een enorme studio vol met mensen dus je kunt je er niet gemakkelijk van af maken, je moet wel met iets komen.”

Jij bewees in Try before you die en Katja vs al dat je enorm fanatiek bent. Najib lijkt op het eerste gezicht iets minder fanatiek. Had je iets aan hem?
“Hij deed ook z’n best. Voor dit programma kenden we elkaar nog niet zo heel goed, maar we zijn een hecht team geworden.”

Hoe lang hadden jullie om te oefenen per opdracht?
We hebben vanaf januari getraind, dus alle opdrachten liepen door elkaar heen. De opnamen waren deze zomer in twee weken tijd.

Dus alles moest in die twee weken gebeuren?
Ja, dat was zenuwslopend. Bij mijn touwtjepringact zitten m’n dochter Sammie en man Freek op de tribune, maar Freek vond het zo spannend dat hij daar eigenlijk niet eens wilde zitten. Het programma doet mij denken aan die grote show van Willem Ruis met ‘de spiraal’. Ken je dat? Als kind vond ik het zo spannend dat ik op de gang ging staan van de stress. Dit is net zoiets: een spektakelshow voor de hele familie.”

De battle, zondag 20.00 uur RTL 4