De TV van gisteren: Flikken Maastricht derde op primetime

Televizier logo

Geplaatst op 16 Januari om 8:15

Kijkcijfers

Kijkcijfers vrijdag 15 januari 2021

Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht krijgt te maken met stevige concurrentie op primetime, zowel van RTL als NPO. De politieserie wist desondanks brons te veroveren in de kijkcijferstrijd. 

Na het NOS Journaal van 20.00 uur, goed voor 2,4 miljoen kijkers op de dag dat het kabinet Rutte III viel, deed Flikken Maastricht het zeker niet slecht met 1,6 miljoen kijkers. Dat aantal zakte terug naar 977.000 kijkers voor de MAX Pubquiz om vervolgens weer uit te komen op 1,1 miljoen kijkers voor Op1. Concurrent Jinek kwam met 992.000 kijkers in de buurt.

The Voice scoort

The Voice of Holland zit nog altijd in de auditierondes, maar de kijkers zijn na een kleine 1,5 maand draaiende stoelen de Blind Auditions nog niet moe. 2 miljoen mensen zagen hoe de coaches nieuwe kandidaten aan hun teams toevoegden, daarmee is de talentenjacht het best bekeken amusementsprogramma van de avond. RTL gaf concurrent SBS het nakijken, daar kwam alleen De alleskunner met 507.000 kijkers nog voor in de kijkcijfer top 25. 

De Slimste sluit sterk af

De slimste mens wist behoorlijk dicht in de buurt van The voice te komen. De laatste ronde voor de start van de finaleweek noteerde 1,93 miljoen kijkers. Daarmee is de quiz het enige NPO 2 programma dat op primetime een noemenswaardige rol speelde, zelfs Nieuwsuur had met 634.000 kijkers relatief weinig in de melk te brokkelen.