Komende week in GTST: Schaamteloze slippertjes en de geknechte kinderkoper

Televizier logo

Geplaatst op 7 oktober om 20:24

Soap

Spoilers!

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Shanti die Pieter confronteerde met het feit dat hij waarschijnlijk haar vader is.

Shanti’s nieuwe familie

Pieter is verbaasd, maar hij staat open voor Shanti’s verhaal. Hij legt uit dat Wilma een intense vakantieliefde was: hij wilde voor haar zelfs zijn verloofde Emily verlaten. Maar na drie weken verliet ze zijn leven en was ze onvindbaar.

Shanti begrijpt niets van haar moeder, ze lijkt wel bang voor geluk. Maar ze is wel dolblij nu weer een vader in haar leven te hebben. Alles lijkt koek en ei, tot Shanti in De Koning ineens wordt geconfronteerd door haar halfzus Noortje. Ze vertrouwt Shanti voor geen meter: is ze misschien op het vermogen van hun wijnchateau uit?

Shanti is verdrietig en teleurgesteld, maar kan Noortje ergens nog begrijpen ook. Rik weet raad: doe eerst een DNA test om zeker te weten of ze wel familie zijn. Pieter vindt het niet nodig, hij wéét gewoon dat Shanti zijn kind is. Maar hij stemt toch in met de sneltest.

Aan het eind van de week krijgen ze de uitslag en die ligt niet meer dan voor de hand: Shanti mag officieel ‘papa’ tegen Pieter zeggen. Ze zijn dolblij met elkaar en ook de vrienden in Meerdijk reageren enthousiast. Maar Shanti maakt zich nog wel zorgen om de reactie van Noortje. Pieter belooft met zijn dochter te gaan praten, ze is heus geen kwade meid.

Bings frustratie

Ludo en Janine hadden Lydia naar Bing gestuurd om het huishouden te doen en op de kinderen te passen nu zowel Nina als Jojo in het buitenland zitten. Lydia is dol op de kids, maar wel erg streng en dominerend, vindt ook Bing die zich vreselijk irriteert aan haar aanwezige gedrag. Hij gaat zelfs beneden in Boks zitten om haar te ontwijken.

De bom barst als Lydia zelfs eist dat iedereen aan tafel moet komen eten, dus ook Bing. Hij stuurt haar weg, maar dat laat Janine niet zomaar gebeuren. Ze staat met Lydia op de stoep en ziet met eigen ogen dat haar hulp echt geen overbodige luxe is. Bing redt het niet alleen. Met de nodige concessies maken ze een nieuwe start.

Marwan gaat door

Nu Ilyas en Sami samen met Jojo veilig in Marokko zijn aangekomen, staat Marwan er alleen voor. Hij houdt zich groot tegenover Julian en stort zich op zijn werk. De maaltijdboxen lopen goed, maar eenmaal thuis komt de waarheid over zijn situatie hard binnen. Zeker als Daan hem voorstelt van boven naar de kamer van Ilyas te verhuizen.

Marwan verdrinkt zijn verdriet in Boks en wordt daar zo dronken dat uitgerekend Merel hem naar huis moet brengen. Hij is zo beschonken dat ze besluit die nacht bij hem te blijven zodat hij geen gekke dingen doet of misschien stikt in zijn eigen braaksel. De volgende ochtend schrik Marwan als hij Merel naast hem in bed aantreft.

Merel stelt hem gerust: er is niks gebeurd. Marwan kan zich niets meer herinneren en maakt als bedankje een ontbijt voor Merel. De twee hebben een goed gesprek over Demi, de baby en hun rol binnen het gezin. Maar Merel schrikt zich wild als Marwan haar probeert te zoenen.

Ze stapt direct op, maar vertelt thuis alleen dat ze bij Marwan op de bank heeft geslapen. Dat is al genoeg om zowel Saskia als Demi aan het schrikken te maken. Demi vreest dat haar zus Marwan probeert af te pakken en gaat direct extra klef met hem doen. Saskia wijst Merel er ondertussen op dat jongens als Marwan niet te vertrouwen zijn.

Maar Merel bezweert iedereen dat er niks aan de hand is. Marwan zwijgt ook tegen Julian die wonderwel sympathiek reageert op het feit dat zijn medewerker met een kater en een drankkegel achter de kassa staat. Merel en Marwan spreken het incident uit en kunnen er om lachen, maar dat zit Demi niet lekker.

Saskia’s stiekeme twijfels

Saskia en Roman hadden een gezellige avond in de kroeg, maar de volgende dag merkt ze dat Roman toch meer wil dan vriendschappelijk contact. Ze probeert hem te ontlopen, maar dat valt niet mee. Zeker niet als Julian met rugproblemen de praktijk in wordt gebracht.

Julian had zich vertild in de buurtsuper en crepeert van de pijn. Saskia kijkt toe hoe Roman haar man met toegepaste orthomanuele therapie binnen een minuut weet te herstellen. Volgens Julian is Roman geen huisarts maar een god. Saskia wordt overvallen door conflicterende gevoelens.

Het helpt niet mee dat Julian echt niks doorheeft en Roman als zijn nieuwe beste vriend thuis uitnodigt. Roman gaat er graag op in terwijl Saskia steeds meer moeite krijgt het gewoon gezellig te houden. Roman blijft zich standvastig opdringen en als hij hoort dat Saskia vroeger aan kickboksen deed, staat hij erop dat ze een keer samen sparren.

Linda spot erop los

Linda weet zich geen raad met Anton die nog altijd moeite heeft met zijn impotentie. Het gebrek aan seks vindt ze al erg genoeg, maar nu mag ze hem niet eens meer aanraken en erover praten wil hij liever ook al niet. Het zet de verhoudingen in huize Bouwhuis behoorlijk op scherp.

Terwijl ze haar zorgen met Janine bespreekt in De Rozenboom krijgt Linda een appje. Anton heeft een verrassing voor haar. Ze verwacht een romantisch uitje, maar haar man heeft een elektrische tandem gehuurd om te gaan vogel spotten. Het ietwat duffe tripje wordt na drie glazen prosecco toch nog leuk. Ze kunnen ook lol hebben zonder seks.

Ludo’s vervelende plan

Richard is het zat dat Ludo hem overal buiten houdt en dreigt zelf naar Daan Stern te gaan om te vertellen waar het lijk van Leon te vinden valt. Janine schrikt van het dreigement, maar Ludo houdt zijn poot stijf.

Janine wil echter wel weten waar Ludo mee bezig is. Ze schrikt van zijn plan om Daan te chanteren: hoe kunnen ze hem dit aandoen nu hij net zijn leven weer op de rit heeft? En trouwens, hij doet toch ook maar gewoon zijn werk? Ludo valt niet te overtuigen: het is vervelend, maar de enige manier.

Ondertussen heeft Daan via de ambassade bevestigd gekregen dat Billy de Palma in Aman zit. Hij weet commissaris Groen te overtuigen discreet een opsporingsbevel uit te laten gaan. Het net lijkt zich te sluiten, maar Billy is vlak daarvoor al spoorloos verdwenen. Dankzij Shanti krijgt Daan een nieuwe lead: Billy wilde altijd al eens drijven in de Dode Zee.

Janine en Richard hebben later in de week een goed gesprek over liefde, loyaliteit en Richards betrouwbaarheid. Hij wil graag betrokken worden bij hun plannen en biedt zelfs al zijn ontslagbrief aan om zijn loyaliteit aan Ludo aan te tonen. Ludo besluit hem in te lichten over zijn meesterplan: dankzij z’n informant weet hij nu dat Daan destijds een ton heeft betaald voor Louise. Kinderen kopen is strafbaar, dus als dit naar buiten komt is hij zowel zijn baan als zijn dochter kwijt. Richard en Ludo klinken op hun partnerschap.

Daans nieuwe bazen

Aan het eind van de week staat Ludo bij Daan voor de deur. Hij is kort en duidelijk: als Daan voor 17.00 uur niet alle informatie over het onderzoek naar Billy aan hem overdraagt, zou het weleens heel naar voor zijn dochtertje af kunnen lopen. Richard herinnert hem daar later op de dag nog eens fijntjes aan. Daan kan geen kant meer op.

Met pijn in het hart zwicht hij voor de chantage, maar Ludo en Richard hebben nog een andere opdracht voor hem: Daan moet namens hen clandestien op zoek naar Billy. Doet hij dat niet, dan gaat de informatie over Louise alsnog naar buiten.

En verder: Lydia strijkt alles, Merel lijkt haar enige vriendin Jojo al vergeten en Henk organiseert een disco bingo terwijl hij vast oefent voor One Night Only.

Bekijk ook