Matheu Hinzen eindigt als vierde bij Junior Eurovisie Songfestival 2019

Televizier logo

Geplaatst op 24 November om 18:30

Amusement

Na spannende strijd...

Polen is de winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival 2019. Het gastland won dankzij de stemmen van de kijkers thuis overweldigend. Nederland nam genoegen met een vierde plaats.

Lange tijd was Matheu Hinzen (13) één van de favorieten van de avond. Bij het bekend maken van de stemmen van de vakjury kreeg Nederland zelfs de eerste twee maal 12 punten van de Europese jury's.

Kazachstan

Daarna ging het al snel de kant op van Kazachstan. Het land sprokkelde consistent de meeste punten van de vakjury's binnen. Toch wist Nederland zich prima staande te houden: toen alle 19 jury's hun punten bekend hadden gemaakt stond Nederland op een puike tweede plek. Maar toen kwamen de stemmen van de 3.7 miljoen online stemmende kijkers in Europa en Australie.

Vierde plek

Tot ieders verbazing kreeg Spanje veel punten van de mensen thuis. Nederland deed het ook niet verkeerd met 81 extra punten, maar kon niet op tegen de honderden punten die Polen aan 't eind van de rit tegoed hield. Dans met jou viel net buiten de top drie, maar ook zonder eremetaal heeft Matheu definitief zijn visitekaartje afgegeven.

Bekijk ook