Minder gasten in talkshows door avondklok

Televizier logo

Geplaatst op 21 Januari om 15:39

Informatief

Aldus de omroepen

Nu de avondklok er definitief lijkt te komen spreken programmamakers zich uit over de consequenties op de talkshows op de late avond. De verwachting is dat meer met videoverbindingen gewerkt gaat worden.

Eerder deze week liepen enkele omroepen al vooruit op een eventuele avondklok en werd gesuggereerd dat de talkshows versoberd zouden worden. Nu de maatregel bijna een feit lijkt te zijn, zijn de uitspraken nog concreter. "Het is vreemd om een programma op televisie te zien met een groot aantal mensen aan tafel als kijkers dat zelf thuis niet mogen. We gaan heel goed afwegen welke gasten we uitnodigen en welke gasten we een ontheffing gaan geven", zo zegt Bert Huisjes, hoofdredacteur van WNL en verantwoordelijk voor een deel van talkshow Op1, tegenover persbureau ANP

Ook RTL neemt maatregelen

Jinek is natuurlijk een andere grote speler op de late avond als het gaat om live talkshows. Volgens RTL-baas Peter van der Vorst gaat ook dit programma maatregelen nemen. "We gaan minder gasten uitnodigen in de studio en ook vaker gebruikmaken van bijvoorbeeld videoverbindingen", zo zegt hij.

Rutte roept op

Er is een uitzonderingspositie voor talkshowgasten in de avond, zo besloot de overheid, maar Mark Rutte vroeg de programmakers wel na te denken over manieren om mensen te spreken op afstand, bijvoorbeeld per telefoon of videoverbinding. Het is natuurlijk ook een optie om gesprekken in de middaguren al op te nemen.