Radiozenders passen programmering aan om avondklok

Televizier logo

Geplaatst op 22 Januari om 16:10

Amusement

Avondklokshows

Vanaf zaterdag 23 januari gaat in Nederland de avondklok in. Om de gedwongen thuisblijvers te vermaken, passen zenders als NPO 3FM, Radio 538 en 100% NL hun programmering aan.

Aanstaande zaterdag start 3FM-dj Sander Hoogendoorn met een marathon vanuit zijn huiskamer. Hij is vanaf 21.00 uur tot 04.30 uur te horen met een live-uitzending, waarin hij ieder uur een ander genre draait. “Dat we de komende weken elke avond binnen moeten blijven, is een bittere pil. Laten we van de eerste nacht dan samen een feestje maken.”

Avondklok 

Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen spelen vanaf maandag het Avondklokkenspel, een soort pubquiz waarin nummers die vaak op de radio gedraaid worden centraal staan. Ook wordt in de programma’s Vera On Track en Kaat tot laat aandacht besteed aan de avondklok.

Hans Klok 

Op Radio 538 gaat de Coen en Sander Show een half uur langer door, tot 19.30 uur. Vanaf 18.00 uur dopen ze hun programma om tot De 538 Avondklokshow, waarbij ze om 19.30 uur opgevolgd worden door een ander duo. Luisteraars kunnen dan verzoeknummers aanvragen en er komt een speciaal Avondklok-rad. Bij 100% NL maakt Hans Klok zaterdagavond zijn opwachting. Hij trapt het tijdelijke programma De Avondklokshow af met spelletjes, verhalen en muziek.