Willemijn Veenhoven nieuwe tv-presentator Vroege Vogels

Televizier logo

Geplaatst op 29 Oktober om 14:47

Amusement

Buitenspelen

Willemijn Veenhoven is tot de jaarwisseling te horen op de radio bij De Nieuws BV. Daarna gaat ze aan de slag bij de televisie waarvoor ze samen met Menno Bentveld de presentatie van het programma Vroege Vogels op zich neemt.

De 44-jarige Veenhoven volgt Milouska Meulens op, die het NPO 2-programma de afgelopen vier jaar samen met Bentveld presenteerde. "Na veertien jaar met bijzonder veel plezier programma's op Radio 1 te hebben gepresenteerd vind ik het tijd voor een avontuur buiten de studio. Ik ben namelijk dol op buiten(spelen), op natuur, op groen. Dus toen Vroege Vogels mij vroeg om de nieuwe tv-presentator te worden dacht ik: 'dit móet ik doen!'"

Enthousiast

Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA, is enthousiast over de komst van Veenhoven naar de televisie. “Het zal even slikken zijn voor de Radio 1-luisteraar om haar vertrouwde stemgeluid te moeten missen, maar ik weet zeker dat ze bij Vroege Vogels helemaal tot haar recht zal komen als co-presentator van Menno. Bovendien kijk ik uit naar de nieuwe tv-projecten die we met Willemijn aan het ontwikkelen zijn.”

Opvolger

Veenhoven sluit niet bij Bentveld aan voor het radioprogramma Vroege Vogels. Ook de opvolger van Veenhoven bij De Nieuws BV is nog niet bekend. Meulens liet Vroege Vogels achter zich om zich te kunnen richten op het schrijven van een boek.