Komende week in GTST: Hardleerse hartendieven en de dubieuze Dublois détente

Televizier logo

Geplaatst op 17 Mei om 19:30

Soap

Komende week in GTST: Hardleerse hartendieven en de dubieuze Dublois détente

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die getuige was van een hartstochtelijke zoen tussen Ludo en Billy de Palma.

Ludo's liefdesstrategie

Janine is boos maar niet verbaasd: ze vermoedde immers al weken dat er iets speelde tussen hen. Billy kijkt met genoegen toe hoe Ludo overrompeld lijkt door de situatie en zijn vrouw naar huis volgt om het uit te leggen. Eenmaal thuis laat Ludo haar eerst uitrazen voordat hij de waarheid deelt: die kus was deel van zijn strategie om uit te vinden wat De Palma écht van plan is. Ludo en Janine besluiten hun krachten te bundelen. Hij zoekt toenadering tot Billy en zij papt weer aan met therapeut Rob die hen in opdracht van De Palma uit elkaar probeerde te krijgen, maar nu beweert verliefd op haar te zijn.

Ludo keert terug naar Billy en excuseert zich voor de zoen, maar Billy vindt het allang prima. Voor passie hoef je je nooit te verontschuldigen. Ze lijkt te accepteren dat Ludo ook gevoelens voor haar heeft, terwijl Janine op handige wijze Rob weet uit te horen. De Palma wist hem te chanteren omdat hij vroeger cokeverslaafd was. Hij biedt aan haar te helpen, maar zijn motieven zijn onduidelijk, want kort daarvoor had Billy nog hem nog gedwongen mee te werken aan een nieuwe klus die hem bij weigering meer kost dan zijn praktijk.

Om hun plan zo overtuigend mogelijk te laten lijken, vertellen Janine en Ludo met pijn in ’t hart aan hun omgeving dat ze uit elkaar gaan. Nina kan niet geloven dat haar moeder voor een therapeut is gevallen, laat staan dat haar vader iets voelt voor een snackbareigenaar. Nina kan het dan ook niet laten Billy stevig af te bekken als ze haar tegenkomt, niet wetende hoe gevaarlijk De Palma is. Als Ludo en Janine van het voorval horen, vertellen ze Nina voor haar eigen veiligheid hoe het echt zit. Nee, ze gaan niet uit elkaar, maar het is ook nog lang niet okay tussen hen.

De Shanti saga

Billy heeft meer ijzers in het vuur. Ze is druk om dochter Shanti een hart onder de riem te steken nu ze zwanger is en gedumpt door haar geliefde Anton Bouwhuis. Shanti wil hem in eerste instantie niets over de baby vertellen en overweegt zelfs abortus, maar Billy praat dat uit haar hoofd. Ze is een sterke vrouw, een mooi mens en kan prima een kind opvoeden als ze dat zou willen. Shanti besluit tijd te nemen om na te denken wat ze wil en komt tot de conclusie dat ze gaat vechten om Anton terug te krijgen.

Wat ze niet weet is dat Billy op de achtergrond ook haar best doet de twee te herenigen. Anton wil de breuk met zijn vrouw Linda weer lijmen, maar De Palma dreigt Linda’s cokegebruik openbaar te maken als ze het weer met hem aanlegt. Linda doet dan ook dappere pogingen Anton af te wijzen, maar hij is zo aanhoudend en romantisch dat ze het niet kan laten met hem te zoenen in de Rozenboom. Die zoen wordt gezien door Billy die Linda laat zien hoe machtig ze is: ze pakt haar telefoon en laat een foto van Sam in New York zien. Het zou toch rottig zijn als er wat met haar zou gebeuren, niet? Doodsbang belooft Linda dat ze beter haar best gaat doen en Billy kijkt tevreden toe als Linda in een volle Rozenboom Anton wederom keihard afwijst.

Echt afwijzen is wat Anton deze week consequent met Shanti doet. Haar pogingen met hem te praten en om duidelijkheid te krijgen over de redenen achter hun breuk lopen op niks uit. Shanti probeert hem zelfs te verrassen en te verleiden met een romantisch gebaar, maar Anton wil niets van haar weten en is klaar haar definitief deur uit te zetten. Overmand door emoties floept ze haar grote geheim er uit: ze is zwanger.

Pechvogel Jojo

Rover keert terug uit het ziekenhuis nadat Romy hem probeerde te vergiftigen. Samen met Lana en Kimberly organiseert Jojo een welkomstfeestje voor hem, ook al weet ze dat hij in ijlende toestand onthulde gevoelens te hebben voor Romy. Rover maakt geen goede beurt door nog geen vijf minuten na thuiskomst weer weg te willen. Hij wil naar de inrichting waar Romy nu zit om te praten. Lana en Kimberly verklaren haar voor gek, maar Jojo laat 'm gaan en volgt stiekem. Het gesprek tussen Romy en Rover loopt op niets uit, hij wil haar oprecht en platonisch bijstaan, maar zij wijst die hulp met het oog op zijn veiligheid af. Ze gaan als vrienden uit elkaar en Rover geeft haar een warme knuffel. Jojo interpreteert dat gebaar vanwege de geluidsdichte ramen volledig verkeerd en maakt het woedend uit.

Gebroken door liefdesverdriet zit Jojo ook nog opgescheept met huisarrest en Bings draconische huisregels. Jojo maakt de situatie alleen maar erger als ze zijn eisen negeert en toch afspreekt met Kimberly en Lana die haar op willen vrolijken. In haar enthousiasme laat Jojo echter Bings peperdure televisie kapotvallen. Als hij daar achter komt is de maat vol en krijgt Jojo de volle laag. Ze bijt echter van zich af en wil op hoge poten Boks verlaten, maar valt van de trap en knalt met haar hoofd tegen de grond. Bing voelt zich schuldig, maar als blijkt dat Jojo een hersenschudding faket, voelt hij zich wederom bekocht en bedrogen. Toch ziet hij in dat ‘ie misschien wat te hard voor haar is geweest: hij geeft haar meer vrijheid, scheldt haar schuld kwijt en laat haar in Boks werken om de kapotte tv te vergoeden.

Verhitte liefdesdriehoek

Ook Sjors en Amir zijn ontslagen uit het ziekenhuis nadat Romy’s kwaadaardige alterego Eveline hen vorige week bijna ombracht. De twee echtelieden proberen hun getroubleerde relatie weer op te lappen, vooral Amir doet vreselijk zijn best met een geimproviseerde huwelijksreis-aan-huis compleet met stempelkaart. Maar het incident met Romy staat tussen hen in: hij voelt zich schuldig dat ie niet de kant van zijn vrouw koos toen Sjors dagenlang riep dat Romy niet te vertrouwen was.

Sjors en Amir besluiten dat het voor iedereen beter is als ze Romy opzoeken in de inrichting om uit te praten wat er gebeurd is. Amir wil zich verontschuldigen aan Romy voor het sneeuwscooterongeluk in Lapland waardoor ze in een rolstoel belandde. Door dat schuldgevoel steunde hij Romy boven Sjors. Wat een verhelderend bezoek had moeten worden, krijgt een dramatische draai als Eveline plots de controle overneemt en het stel aanvliegt. Ze had de afgelopen dagen Romy gedwongen haar pillen niet in te nemen waardoor ze weer terug is. Amir en Sjors worstelen minutenlang met de doorgedraaide Eveline tot Romy er weer is. Het drietal praat het uit en kan bizar genoeg zelfs al grappen over de situatie. Romy besluit in de kliniek te blijven tot ze écht geholpen is.

Daan geeft toe

De relatie tussen Rik en Zoe staat al onder druk omdat ze hem niet direct en onvoorwaardelijk steunde nadat Jet hem beschuldigde van seksuele intimidatie. Deze week barst de bom helemaal als Zoe onbedoeld zorgt dat Rik wederom door agenten naar het bureau gesleept wordt voor verhoor. Hij wil niets meer met haar te maken hebben en eist dat ze weg is als hij terugkomt. Daan kijkt van een afstandje toe en is bereid zijn broer te helpen af te rekenen met zijn niet loyale vriendinnetje.

Zoe baalt van de situatie, maar ziet per toeval hoe Daan in het park een ontmoeting heeft met Jet. Hij overhandigt haar een goedgevulde envelop als betaling voor haar diensten. Zoe confronteert Jet in de Koning en krijgt na hevig aandringen de waarheid uit haar: die oorspronkelijke aangifte was op niets gebaseerd en was in opdracht van Daan. Ze spoedt zich naar Rik die al bezig is haar spullen in te pakken samen met Daan, die klaar is Rik op kroegentocht te nemen. In eerste instantie wil Rik niets van haar wilde verhaal horen, maar Daan beaamt haar aantijgingen achteloos. Yep, het is allemaal waar, verzekert hij een verbijsterde Rik die zich afvraagt waarom z’n broer hem dit aan doet. Met koude, dode ogen geeft Daan antwoord: omdat hij Rik haat.

En verder: Lucas beleeft exclusieve avonturen op de app, Linda beweert van de coke af te zijn en we komen er nooit achter hoe Amir karaoke romantisch dacht te gaan krijgen.

 

Bekijk ook