Sarah Chronis over de 6000ste aflevering van GTST

Televizier logo

Geplaatst op 5 April om 11:00

Soap nieuws

Uitgerekend in de extra lange zesduizendste GTST maakt Sarah Chronis haar debuut als de mysterieuze Romy Dublois. De actrice viel direct met haar neus in de boter en mocht mee op reis naar Lapland.

Tekst: Jef Willemsen

Wie is Romy Dublois?
“Romy is een reisleidster in Lapland, waar het vrijgezellenfeest van Amir wordt gevierd. Ze is een echte tomboy, een stoere meid die veel durft, maar ook zorgzame kanten heeft. Alle mannen zijn direct weg van haar, maar Romy blijkt zich voornamelijk bij Amir op haar gemak te voelen. Zeker als er een ongeluk gebeurt lijken zij dichter bij elkaar te komen.”

Hoe was het om in Lapland te filmen?
“De buitenopnames waren heftig. We waren er afgelopen januari en hebben het -38° zien worden, dan is het geen pretje om in de sneeuw te liggen. Gelukkig zorgde de crew geweldig voor ons, die kwam tussen de opnames door direct met heating packs en kruiken om ons warm te houden. Het bracht iedereen wel dichter bij elkaar: we hadden echt het gevoel dat we met z’n allen de klus gingen klaren. Maar ondanks de kou was het vooral als een schoolreisje waarop je heel veel gave dingen mag doen. We hebben gecrost op sneeuwscooters en tochten gemaakt op een arrenslee met poolhonden en rendieren en zelfs het Noorderlicht nog gezien.”

Kon je al die dingen al?
“Haha, nee! Ik was nog nooit in Lapland geweest, dus ik had me vooraf wel ingelezen zodat ik wist waar ik het over had als gids. Maar ik had geen ervaring met rendieren, poolhonden of sneeuwscooters. Gelukkig kon ik ter plekke wel even oefenen, het moet er toch een beetje leuk en professioneel uitzien.”

Was het anders dan de opnames voor Wie is de mol?
“Sowieso qua temperatuur! Maar in Wie is de mol? was ik volledig mezelf en hoefde ik in tegenstelling tot GTST geen moment te denken aan rol, script of cameraposities. Ik had vaak niet eens door dat er camera’s waren en was telkens verbaasd als ik de afleveringen op televisie terugzag. Vooral de beelden van de natuur in Colombia vond ik overweldigend, maar dat gold ook voor Lapland. Ik ben zeker van plan nog eens terug te gaan naar beide landen.”

 
 
 
View this post on Instagram

Wat hebben jullie vandaag gedaan? 💙

A post shared by 🌿 S A R A H C H R O N I S 🌿 (@sarahchronis) on


Is het lastiger om in een jubileumaflevering te starten?

“Nee, dankzij de tien dagen dat we met z’n allen in Lapland waren was er al een band ontstaan. Daardoor voelde het toen we in de studio waren alsof ik er al jaren liep. Ook omdat ik al wat mensen voor en achter de schermen kende, onder meer van mijn tijd bij ONM. Toch was het wel weer even wennen om in het strakke productieschema van vijf afleveringen per week te komen.”

Is Romy een blijvertje?
“Het gaat om een tijdelijke rol, maar voorlopig is Romy nog wel even te zien. Ze blijft namelijk niet achter in Lapland, maar gaat om heel persoonlijke redenen mee naar Meerdijk.”

GTST | maandag t/m vrijdag | RTL 4 | 20.00 uur, Sarah maakt vanavond haar debuut