TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Anders dan in andere Nederlandse huishoudens at Yvette van Boven thuis bijna nooit stamppot of aardappelen, vlees en groenten (avg). Haar moeder vond het 'onelegant eten'. Maar dat wil niet zeggen dat de dochter niet nieuwsgierig is naar de Hollandse pot. Want waarom is Nederland er zo gek op en hoe toekomstbestendig is het avg'tje?
In De Streken van Van Boven gaat de kok met haar moeder ook terug in de tijd, want dankzij het Wannée Kookboek heeft Mariëtte van Boven veel geleerd in de keuken. In 1910 publiceerde Cornelia Wannée, directeur van de Amsterdamse Huishoudschool, negenhonderd recepten; van simpele kost tot gerechten voor fijnproevers, waaronder een recept met maar liefst 300 gram truffel. Een eeuw later is het kookboek al meer dan dertig keer herdrukt.
Make Up Your Mind: Deze BN'ers dompelden zich onder in de wereld van drag met Songfestival-tintje
12:01Shownieuws strikt ABBA-icoon Björn Ulvaeus voor spraakmakend interview
11:41Cornald Maas getroffen door kwaadaardige vorm van chronische kanker
11:26Anouk laat van zich horen bij VI: 'Ik moet kaarten verkopen'
11:07RTL geeft Gerard Joling bedenktijd voor vervolg Only Joling