TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Anders dan in andere Nederlandse huishoudens at Yvette van Boven thuis bijna nooit stamppot of aardappelen, vlees en groenten (avg). Haar moeder vond het 'onelegant eten'. Maar dat wil niet zeggen dat de dochter niet nieuwsgierig is naar de Hollandse pot. Want waarom is Nederland er zo gek op en hoe toekomstbestendig is het avg'tje?
In De Streken van Van Boven gaat de kok met haar moeder ook terug in de tijd, want dankzij het Wannée Kookboek heeft Mariëtte van Boven veel geleerd in de keuken. In 1910 publiceerde Cornelia Wannée, directeur van de Amsterdamse Huishoudschool, negenhonderd recepten; van simpele kost tot gerechten voor fijnproevers, waaronder een recept met maar liefst 300 gram truffel. Een eeuw later is het kookboek al meer dan dertig keer herdrukt.
Advent dag 5 | Win het B&B Vol Liefde Zomerspel
19:43Ewout Genemans loopt mee met politie in Kaapstad voor nieuw seizoen Ewout
19:19Talpa schuift startdatum De Juice van Yvonne Coldeweijer vooruit, reden blijft onduidelijk
18:43Nederland doet definitief niet mee aan het Eurovisie Songfestival 2026
15:50De politieserie Alpha 00 met Sallie Harmsen heeft eindelijk een startdatum