TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Zoals de meeste Indonesische gerechten heeft ook saté in de vertaling naar de Nederlandse keuken veel aan authenticiteit ingeleverd. De geroosterde en gemalen pinda's uit het oorspronkelijke recept voor satésaus zijn vervangen door pindakaas, de sjalotten door uien, en in plaats van palmsuiker, sereh en kokosmelk kwamen er gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten als rietsuiker, citroensap en melk.
Satésaus werd aanvankelijk uitsluitend geserveerd bij spiesjes met vlees, maar de Nederlander doet het tegenwoordig net zo gemakkelijk op de friet. Keuringsdienst van Waarde komt in de supermarkt ook satésalade, saténoten en satéballen tegen. Op zoek naar de essentie van saté reist het programma naar Indonesië, maar daar wordt het vraagstuk alleen maar complexer.
Deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde zie je op maandag 4 november vanaf 21:35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
Jan Versteegh geeft kijkje achter de schermen bij De Bondgenoten
14:11Baantjer-acteur Piet Kamerman (Lowietje) overleden
13:46Videoland gaat het concert van Yves Berendse live uitzenden
13:21Kijkers raken niet uitgepraat over Josylvio in De Verraders
12:48Gemist op SBS6 dit weekend: gillende Eveline Stallaart, ontklede Peter Gillis en knikkerkussers