TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Zoals de meeste Indonesische gerechten heeft ook saté in de vertaling naar de Nederlandse keuken veel aan authenticiteit ingeleverd. De geroosterde en gemalen pinda's uit het oorspronkelijke recept voor satésaus zijn vervangen door pindakaas, de sjalotten door uien, en in plaats van palmsuiker, sereh en kokosmelk kwamen er gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten als rietsuiker, citroensap en melk.
Satésaus werd aanvankelijk uitsluitend geserveerd bij spiesjes met vlees, maar de Nederlander doet het tegenwoordig net zo gemakkelijk op de friet. Keuringsdienst van Waarde komt in de supermarkt ook satésalade, saténoten en satéballen tegen. Op zoek naar de essentie van saté reist het programma naar Indonesië, maar daar wordt het vraagstuk alleen maar complexer.
Deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde zie je op maandag 4 november vanaf 21:35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
Partnerbijdrage
B&B Vol Liefde-deelnemer Ben overleden
09:47Video: Overleeft iemand het nieuwe seizoen van Gooische Vrouwen niet?
09:37'Beau van Erven Dorens presenteert nieuw programma The Box'
09:05Video: Noa Vahle krijgt Job Knoester stil in De Oranjezomer: ‘Kap met het vergelijken’
08:27De TV van gisteren: Weinig verschil in kijkcijfers voor De Oranjezomer na presentator switch