TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Zoals de meeste Indonesische gerechten heeft ook saté in de vertaling naar de Nederlandse keuken veel aan authenticiteit ingeleverd. De geroosterde en gemalen pinda's uit het oorspronkelijke recept voor satésaus zijn vervangen door pindakaas, de sjalotten door uien, en in plaats van palmsuiker, sereh en kokosmelk kwamen er gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten als rietsuiker, citroensap en melk.
Satésaus werd aanvankelijk uitsluitend geserveerd bij spiesjes met vlees, maar de Nederlander doet het tegenwoordig net zo gemakkelijk op de friet. Keuringsdienst van Waarde komt in de supermarkt ook satésalade, saténoten en satéballen tegen. Op zoek naar de essentie van saté reist het programma naar Indonesië, maar daar wordt het vraagstuk alleen maar complexer.
Deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde zie je op maandag 4 november vanaf 21:35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
Soy Kroon bezoekt festivals voor tv-special De Opening: 'Liefde voor cultuur'
08:04Johan Derksen moest hond Cuby laten inslapen: 'Hij was op'
07:40Dyantha Brooks verlengt SBS-contact met drie jaar: 'Enorm blij met het vertrouwen'
07:26Johnny de Mol zwaait af bij De oranjezomer: 'Hélène was er altijd als ik er doorheen zat'
07:21Dit zijn de winnaars van Het blok 2025: 'Spannend!'