TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Nederlanders eten gezamenlijk zo’n 385 miljoen kilo vis per jaar. Zalm belandt het vaakst op het bord. In de top 10 van meest gegeten vissoorten staat deze soort met stip op nummer 1, zo weet de Keuringsdienst van Waarde. Niet verwonderlijk, want zalm is op veel manieren te eten; rauw, gekookt, gebakken, gestoomd of gerookt. Die laatste variant ligt zelfs kant-en-klaar in de supermarkt.
De zalm is meestal in gevangenschap grootgebracht in Noorwegen of Schotland en vervolgens gerookt bij een rokerij. Maar waarom liggen er in elke supermarkt dan tenminste twee soorten zalmplakken, één duur en één goedkoop?
Een kweekzalm is toch een kweekzalm, en roken is toch roken? De verslaggevers van de Keuringsdienst zoeken het antwoord op een visboerderij.
Deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde is op maandag 25 november 2024 om 21:35 uur te zien op NPO 1.
Partnerbijdrage
De stembussen voor de Gouden Televizier-Ring 2026 gaan voor het eerst open
09:52De Reünie met Herman van der Zandt krijgt een nieuw seizoen
09:34Alles wat je moet weten over de nieuwe KRO-NCRV dramaserie Badgast
08:00Carlo Boszhard tipt Op Zoek naar Marlotte: 'Deze podcast is geniaal, maar bovenal triest'
07:42De TV van gisteren: Kijkers kritisch op eerste aflevering van De Hanslers: Van de Piste naar de Playa