TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Partnerbijdrage
B&B Vol Liefde-deelnemer Ben overleden
09:47Video: Overleeft iemand het nieuwe seizoen van Gooische Vrouwen niet?
09:37'Beau van Erven Dorens presenteert nieuw programma The Box'
09:05Video: Noa Vahle krijgt Job Knoester stil in De Oranjezomer: ‘Kap met het vergelijken’
08:27De TV van gisteren: Weinig verschil in kijkcijfers voor De Oranjezomer na presentator switch