TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Deze BN'ers doen mee aan De Allesweter VIPS: 'Verwacht chaos'
10:57Komt er nog een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa Is Kassa?
10:19Dit is de startdatum van het nieuwe seizoen van De Augurkenkoning
09:03Kim reageert op exit in B&B Vol Liefde
08:53Pijnlijk! CEO Amerikaans techbedrijf wordt tijdens Coldplay-concert betrapt met zijn minnares