TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Partnerbijdrage
Wat gebeurt er als je de gevangenisdeuren open gooit en alle gevangenen weer de bewoonde wereld instuurt? Over dat intrigerende gegeven gaat de Duitse dramaserie A Better Place bij CANAL+.
Dit zijn de geportretteerden in nieuw seizoen Volle Zalen
10:34Video: André van Duin over zijn laatste emotionele ontmoeting met Joke Bruijs
10:20The Connection keert terug met een nieuw seizoen
10:06Ferry Doedens kruipt weer in de rol van Lucas Sanders voor jubileum GTST
10:00Beau van Erven Dorens verklapt zijn ultieme droomgast voor Casa di Beau: 'Wie is hij nu echt?'