TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Partnerbijdrage
De Slimste Mens-duo maakt comeback met treinreis van Estland tot Spanje
11:29Talpa komt met een nieuwe dagelijkse dramaserie op Net5
11:25Het programma So You Think You Can Dance komt terug
10:38Komt er een tweede seizoen van Kees Flodder?
10:28Het Sinterklaasjournaal verbreekt jarenoud record met eerste aflevering
Een nieuwe generatie voegt zich bij ’s werelds beruchtste huurlingen in Expend4bles.
