TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Partnerbijdrage
BBC NL serveert deze kerst een extra spannende special van The Madame Blanc Mysteries. Wat begint als een exclusief kerstavondevenement, verandert razendsnel in een race tegen de klok. Jean staat voor een levensgevaarlijke uitdaging.
Komende week in GTST: Vlammend venijnvuurwerk en de notoire nieuwjaarskater
22:55De Bondgenoten krijgt een kerstspecial en dit is wanneer die te zien is
15:20Rik van de Westelaken vindt twee keer Wie Is de Mol? per jaar te veel
14:08Heftig: Fadi gaat Peter te lijf in De Bondgenoten
13:05Terugkijken: Martijn Krabbé vertelt openhartig over zijn bewogen jaar (RTL Tonight)