TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Van oud liefje tot nieuw avontuur: Ingrid vindt liefde na B&B Vol Liefde
08:10De TV van gisteren: Even Tot Hier en Wie is De Mol? domineren primetime
06:47Vanavond op TV: Voor wie steek jij een kaarsje op?, vtwonen weer verliefd op je huis, Edward Scissorhands
20:22Eindelijk is het bekend: Deze oud-bekenden doen mee aan Wie is de Mol?
17:00Komende maand in GTST: Nieuwkomers, matpartijen en een roemruchte romance