Televisie
De Keuringsdienst van Waarde houden zich bezig met de koetjes en kalfjes
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 04-04-23 09:39
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Melkvee
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
Keuringsdienst van Waarde
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsZo ziet Koningsdag 2024 er op tv uit
Genoeg te zien Volgende week is het weer zover: Koningsdag 2024! Of het zonnetje die dag gaat schijnen is nog even de vraag, zo niet dan valt er op tv de hele dag genoeg te zien.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 12:37Opnames Animal Crackers moeilijker dan gedacht
12:24Nieuw seizoen voor Denkend aan Holland met André van Duin en Janny van der Heijden
11:16Flikken Maastricht krijgt een negentiende seizoen
10:17Yes: de eerste beelden van het nieuwe seizoen Gooische Vrouwen zijn er
09:16Dieuwertje Blok moet neus laten verwijderen en legt tv-werkzaamheden neer