Televisie
Het verschil tussen mie en tagliatelle onderzocht
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 03-02-22 09:23
![Ersin Kiris](https://tvgidsassets.nl/v336/upload/k/keuringsdienst-van-waarde-367181741.jpg)
Mie is onmisbaar in de Chinese keuken en Italiaanse koks kunnen echt niet zonder tagliatelle. Beide ingrediënten lijken verdacht veel op elkaar: allebei zijn het lange, platte slierten van tarwe. Bovendien worden ze in de supermarkt vaak gedroogd verkocht, opgerold als vogelnestjes in een kartonnen doosje.
Keuringsdienst van Waarde
In Nederlandse huishoudens staan mie en tagliatelle ook vaak op tafel. Maar als beide ingrediënten zo veel op elkaar lijken, waarom eten we dan toch geen bami carbonara of tagliatelle rames? Dat vragen de onderzoekers van Keuringsdienst van waarde zich ook af. Zij nemen deze keer de Chinese noedels en de Italiaanse pasta onder de loep en constateren meteen al een groot verschil in prijs. Maar ook verder blijkt: de ene sliert is de andere niet.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:38Deze presentator vervangt Jan Versteegh in De Bondgenoten
11:13Huub Stapel duikt in leven polderpioniers voor nieuwe serie Het Nieuwe Land
10:00Dit staat er te gebeuren tijdens de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024
09:59Een unicum in dit seizoen van Ik Weet Er Alles Van
09:36Cupido schiet weer mis voor Boer Zoek Vrouw-boer Haico