Televisie
Janny van der Heijden onderzoekt de invloed van geur op smaak in Voeding en Ons Brein
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 08-02-23 09:53
Geur speelt een belangrijke rol bij voeding, al staan we daar niet zo bij stil.
Reuk- en smaakcentrum
Het Reuk- en smaakcentrum is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei en doet veel onderzoek naar de combinatie geur en eten. De wetenschappers daar concludeerden onder meer dat iemand bij blootstelling aan zoete geuren trek krijgt in zoetere producten en minder in hartige voeding. Ook blijkt de mens verschillen in vetpercentage te kunnen ruiken, zoals bij magere, halfvolle en volle melk. Geur is daarnaast een goed instrument om mensen gezonder te laten eten.
Janny van der Heijden
Presentatrice Janny van der Heijden bezoekt het Reuk- en smaakcentrum. Verder laat ze bewoners van een zorgcentrum een geurtest doen. Wat doet geur met hun emoties en herinneringen?
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsHoe is het nu met Anneke en haar hond Dana uit Het Roer Om?
Anneke wilde in Egypte wonen en daar werken in een kapsalon van een hotel. Toen dat mislukte, probeerde ze het als callcentermedewerker. Dat was ook geen succes. Weet Anneke in Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met? alsnog een bestaan op te bouwen in Egypte?Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 23:22Komende week in GTST: Bekende breuklijnen en de schokkende spoedgevallen
19:56Robert de Hoog en vrouw verwachten tweede kindje
15:02Glenn uit Big Brother onthult wat hij met het prijzengeld zou doen
14:25Schema tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2024
13:43Bridget Maasland deelt backstagebeelden van nieuw seizoen Het Jachtseizoen