Nieuws
Keuringsdienst van waarde zoekt geheim achter roasten van koffiebonen
Jacob-Jan van de Groep
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 23-09-21 09:34
Het branden van koffiebonen kan op verschillende manieren. Volgens koffiekenners is het kiezen van de juiste ‘roast’, zoals zij het branden noemen, essentieel. De perfecte roast is een kwestie van smaak, maar er zijn tegenwoordig wel heel veel soorten van, zo ontdekte De keuringsdienst van waarde: van pike en light tot blond en van special en medium tot slow. Hoe lichter, hoe smaakvoller de koffie.
Dark roast
De benaming voor de sterkste bak koffie is dark. Een soort ultieme branding, die alle subtiliteit aan smaken uit de boon wegschroeit. De dark roast is ook bijna niet meer herkenbaar als koffieboon, de bonen zijn zo zwart gebrand dat ze niet meer naar koffie ruiken en net chocolaatjes lijken. De keuringsdienst gaat op zoek naar het geheim van gebrande koffie.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsJe ziet het zesde en zevende seizoen van de hitserie Murdoch Mysteries bij BBC First
Er zijn van die series die nooit gaan vervelen en Murdoch Mysteries is er zo eentje. BBC First zendt daarom het zesde en zevende seizoen van de historische misdaadserie uit.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:50Onee! Rien gooit alle plannen om in De Bachelor
08:48De TV van gisteren: Kijkers gaan los om tafelgast Sophie & Jeroen
06:47Vanavond op TV: 90's dance, Het jachtseizoen, The Survivor
00:46Komende week in GTST: Hoge hotelambities en de ruimhartige Rolex roller
22:00Laatste GTST-maandtrailer van seizoen 34 vol confrontatie en persoonlijk drama