Tip
Alles wat je moet weten over La venganza de las Juanas, de Mexicaanse Netflix-hit

Guidinc logo

Vandaag geplaatst

Of hij Squid Game van de troon gaat stoten valt nog te bezien, maar de Mexicaanse dramaserie La venganza de las Juanas kwam verrassend hoog binnen in de Netflix Top 10. Waarom is de halve wereld momenteel verslaafd aan deze volgende Netflix-hit?

Niet alleen kijkers in Latijns-Amerika kunnen maar geen genoeg krijgen van La venganza de las Juanas. Ook in de VS scoort The Five Juanas als een dolle, net als in Europa en het Midden-Oosten. De verslavende verhaallijn en mooie hoofdrolspelers hebben daar zeker wat mee te maken.

Het verhaal

La venganza de las Juanas is een Mexicaanse remake van de Colombiaanse dagelijkse soap - een zogenoemde telenovela - uit 1997. Het pakkende verhaal draait om vijf vrouwen die niet van elkaars bestaan weten, totdat ze tijdens een vakantie ontdekken dat ze alle vijf Juana heten en dezelfde moedervlek hebben. Een bizar toeval? Natuurlijk niet! Het vijftal gaat op zoek naar een verklaring en stuit op verdachte zaken en mannen in pakken met een duistere agenda.

Waar het origineel vooral veel drama en romantiek bood, schuift de nieuwe Netflix-versie wat meer in de richting van de thriller, aangevuld met wat stomende vrijscènes. De trailer zegt meer dan duizend woorden.

De hoofdrolspeelsters

De vijf Juanas worden gespeeld door Renata Notni, Oka Giner, Sofia Engberg, Juanita Arias en Zuria Vega. Renata Notni kun je op Netflix ook zien in El Dragón, een misdaaddrama over Mexicaanse drugskartels met twee seizoenen en meer dan tachtig afleveringen. Oka Giner speelt op Netflix in de miniserie Madre solo hay dos, een comedydrama over de verwisseling van twee baby's. 

18 afleveringen

In de loop van achttien afleveringen - want telenovela's zijn niet zuinig met afleveringen - zie je hoe de vijf Juanas ontdekken hoeveel ze op elkaar lijken. Niet alleen hebben ze een identieke voornaam en visvormige moedervlek, maar ook blijkt geen van de vijf te weten wie haar vader is. De vrouwen leiden totaal verschillende levens - zo is de ene een non en een andere danseres - maar slaan de handen in elkaar om uit te pluizen wat er aan de hand is. Natuurlijk ligt een verklaring in een geheim uit het verleden. 

Seizoen 2

Door de verslavende verhaallijn zijn die achttien afleveringen zo voorbij. De kans is groot dat je daarna hunkert naar meer, en dus is het de vraag: komt er een tweede seizoen van La venganza de las Juanas?

Op dit moment is er nog geen tweede seizoen in bestelling bij Netflix, maar dat zou ook wel vroeg zijn. Maar omdat de laatste aflevering eindigt met een cliffhanger en de serie een wereldwijd succes is, lijkt de kans groot dat Netflix de vijf dames laat terugkeren in een volgend seizoen. Als die kogel door de kerk is, lees je dat natuurlijk het eerst op Guidinc.

Bekijk ook