Tip
Checken of Skippen: Sex Education seizoen 3 op Netflix

Guidinc logo

Geplaatst op 20 september, 14:33

Deze recensent vond de eerste twee seizoenen van Sex Education het allerbeste dat ze ooit op Netflix had gezien. Is seizoen 3 net zo goed?

Sex Education is een serie waar de grootste chagrijn nog vrolijk van wordt. De leerlingen van Moordale High zijn ontwapenend, grappig en vooral ook ranzig, maar dan op een leuke manier. En de eerste drie afleveringen van dit derde seizoen zijn weer net zo geweldig als we gewend waren. 

Seksmontage

Het seizoen opent met een heerlijke montage waarin de leerlingen seks hebben op alle mogelijke manieren. Maar al snel wordt duidelijk dat er het een en ander gaat veranderen op de Britse 'seksschool'. Er is een nieuwe directrice en deze Hope (Jemima Kirke) wil de orde en tucht herstellen. 

Otis en Maeve

Intussen heeft Otis (Asa Butterfield) het populairste meisje van de school weten te strikken en legt zijn potentiële liefde Maeve (Emma Mackey) het aan met buurjongen Isaac. Otis' beste vriend, de heerlijk extravagante Eric heeft nog steeds iets met voormalige pestkop Adam. 

Net als de vorige seizoenen gaat Sex Education de moeilijke onderwerpen zoals aanranding, armoede en moeilijke ouder-kind relaties niet uit de weg. Daar komen dit seizoen -heel voorspelbaar- zaken als non-binaire personen en racisme bij. 

Serieus

Toch mankeert er dit seizoen het een en ander aan Sex Education. De serie is niet meer perfect. Na de eerste drie afleveringen wordt de toon te serieus. Er zijn te veel personages met te veel problemen zodat in de laatste afleveringen in een razend tempo alle losse eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. En directrice Hope is zelfs totaal ongeloofwaardig. 

Al die kritiek neemt niet weg dat zelfs een minder seizoen van Sex Education nog steeds met kop en schouders boven de meeste andere series uitsteekt. Maar jammer is het wel. 

Conclusie

+ Heerlijk om iedereen weer terug te zien
+ De meeste personages zijn fantastisch
- Minder grappig dan vorige seizoenen

Score

3 van de 5 sterren

Checken of Skippen

Checken

Bekijk ook