Tip
In memoriam: alle slachtoffers van Joe en Love uit de Netflix-hit You

Guidinc logo

Geplaatst op 15 oktober, 14:26

Na twee seizoenen van You heeft Joe Goldberg aardig wat moorden op zijn geweten. Zijn al even gestoorde geliefde Love Quinn bleek er ook wel pap van te lusten. Nu het derde seizoen van You op Netflix is verschenen, staan we als eerbetoon stil bij alle slachtoffers van Joe en Love. Mogen ze rusten in vrede.

Seizoen 1: New York

In het eerste seizoen van You maakten we kennis met Joe Goldberg (Penn Badgley), de rustige manager van een al even rustige boekwinkel in de New Yorkse studentenwijk Greenwich Village. Joe lijkt een aantrekkelijke en sympathieke jongeman, zo iemand waarvan je je afvraagt waarom hij niet al lang door een leuke jongedame aan de haak is geslagen. En dan ontdekken we meer over de hobby van Joe.

Benji

Nadat Joe kennis heeft gemaakt met Guinevere Beck, schiet hij meteen in stalkermodus. Een duidelijk obstakel is Benji, het ontrouwe vriendje van Beck. Joe lokt hem naar de kelder van zijn boekwinkel, mept hem met een hamer op zijn hoofd en sluit hem op in een plexiglas kooi. Benji blijkt nog een vervelender type dan we al dachten, een huilebalk met rijke ouders en een drugsverslaving. Joe weet van zijn pinda-allergie, geeft hem een koffie met pindaolie en daarmee is het probleem Benji opgelost. Als Benji wordt gemist, dan toch niet door ons.

Benji is een hondennaam, en dat past bij 'm

Peach

Becks achterdochtige vriendin Peach had vanaf het begin al haar bedenkingen over Joe, en vormt een obstakel. Als Joe dan ook nog ontdekt dat Peach stiekem verliefd is op Beck, is het duidelijk: Peach moet het veld ruimen. Hij volgt haar op haar hardlooprondje in het park en mept haar op het hoofd met een steen. Tot Joes teleurstelling overleeft ze die klap, maar even later slaat hij opnieuw toe met Peach' eigen pistool. Joe tikt een keurig zelfmoordbriefje voor Peach op haar laptop. We denken eigenlijk nooit meer aan Peach.

Peach: hardnekkig, maar geen partij voor Joe

Elijah

Flashback! Joe heeft in het verleden wat gehad met Candace. Toen zij het waagde hem te bedriegen met Elijah, duwde Joe zijn rivaal van een brug. Dat was misschien niet helemaal verdiend voor Elijah, maar hoe goed kenden we hem nou helemaal?

Elijah: een brug te ver

Ron

Joe is de ideale buurman. Waakzaam, en staat altijd voor je klaar. Als blijkt dat buurvrouw Claudia en buurjongen Paco worden mishandeld door Claudia's nieuwe partner Ron, ruimt Joe de schoft netjes uit de weg.

Ron Cosgrove, R.I.P.

Beck

Inmiddels heeft Beck alles ontdekt over Joes steeds langer wordende lijst van moordslachtoffers, en zit ze zelf in de cel in de kelder. Bijna weet ze de rollen om te keren en het vege lijf te redden, maar Joe is haar te slim af. Beck was Joes grote liefde in seizoen 1 en tevens zijn laatste slachtoffer. Dat heeft ook wel iets moois, toch?

I'll be Beck

Seizoen 2: Los Angeles

Na een nare confrontatie met zijn ex Candice wordt het Joe te heet onder de voeten. Hij verlaat New York en maakt een frisse start in Los Angeles. Maar natuurlijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Joe is op zoek naar nieuwe papieren en komt in contact met Will. Vervolgens steelt hij Wills identiteit en sluit hem op in een cel. Joe is nog steeds een enge stalker en heeft zijn oog laten vallen op Love Quinn (Victoria Pendretti). Hij gaat in haar buurt wonen en neemt een baan in het boekcafé waar ze werkt.

Jasper

Will blijkt schimmige vrienden te hebben, onder wie Jasper, die nog veel geld van hem krijgt. Joe vermoordt Jasper en maakt korte metten met hem. Letterlijk, want Jasper gaat met huid en haar door de vleesmolen. Opgeruimd staat netjes.

Jasper was goed voor 90 kilo half-om-half

Henderson

Hadden we al verteld wat een goede buurman Joe is? Dit keer ontdekt hij dat zijn buurmeisjes Delilah en Ellie bevriend zijn met de komiek Henderson, die er een gewoonte van maakt om jonge meisjes te drogeren en verkrachten. Joe wil hem een lesje leren, maar gooit Henderson per ongeluk van de trap, waarbij hij overlijdt. Een tragisch einde voor een komiek, maar zo leuk waren zijn grappen eigenlijk ook niet.

Ken je die van de komiek die van de trap viel? Als Henderson hem vertelt is hij leuker.

Delilah

Door omstandigheden voelt Joe zich genoodzaakt om ook zijn buurvrouw Delilah op te sluiten. Als hij haar daar dood aantreft, kan hij niet geloven dat hij haar heeft vermoord. 

Delilah haalde het einde van seizoen 2 net niet

Candace

Weet je nog van Candace, Joes ex die voor hem de reden was om naar Los Angeles te vluchten? Ze is Joe gevolgd en heeft aangepapt met Forty, de tweelingbroer van Love. Als Candace bij Love een boekje open doet over Joes moordlustige verleden, is haar reactie nogal verrassend. Love vermoordt Candace, en bewijst daarmee zowel Joe als zichzelf een dienst. En de kijker, want Candace was een behoorlijk vervelend type.

Candace hebben we nooit gemogen

En oh ja, Love bekent ook nog dat zij Delilah heeft vermoord, dus dat kunnen we Joe verder niet aanwrijven. Joe overweegt nog even om Love dan ook naar te vermoorden, maar als blijkt dat ze zwanger is van zijn baby ziet hij daar van af. Eind goed al goed!

Seizoen 3: Madre Linda

In het derde seizoen hebben Joe en Love zich teruggetrokken in het slaperige voorstadje Madre Linda in Californië. We zijn benieuwd hoe lang het daar zo slaperig blijft, en of het aantal doden nog hoger zal uitvallen dan in de eerdere seizoenen. Want zoals het spreekwoord zegt: twee moorden meer dan één.

Joe en Love, ze zijn voor elkaar gemaakt!

Bekijk ook