Britse serie Detective van der Valk speelt zich af in Amsterdam

Geplaatst op 28 Juni, 14:06

Met Nederlandse acteurs

Een Britse detective die zich afspeelt op de Amsterdamse grachten. Lijkt jou dat wel iets? Kijk dan vooral woensdag naar de derde aflevering van Detective van der Valk, te zien op NPO1.

De driedelige serie is een remake van de Britse dramaserie uit de jaren zeventig en losjes gebaseerd op de romans van Nicolas Freeling. Net als in voorgaande serie gaat de beruchte detective Piet van der Valk op zoek naar criminelen die zich schuilhouden in Amsterdam. 

Hij wordt tijdens zijn onderzoeken bijgestaan door een aantal trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries. Ook hun privélevens komen aan bod en blijken soms nauwer verweven met hun werk dan ze zelf hadden kunnen vermoeden.

Brute moord op een modevlogger

In de aflevering van woensdag onderzoekt Van der Valk de brute moord op een bekende modevlogger. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op een wereld aan intriges en idealen. Ook ontdekt Lucienne iets over Job Cloover wat zijn gedrag in een heel ander daglicht plaatst.

Je zou denken dat dit voor voldoende onrust zorgt, maar er gebeurt meer op het bureau van Van der Valk. Zo worden Van der Valk en zijn baas geconfronteerd met een oude zaak rond een corrupte politieman, die het hele team in gevaar brengt. 

Hollandse glorie

In de Britse dramaserie zijn twee gastrollen weggelegd voor Nederlandse acteurs. Kees Boot speelt de rol van crimineel Bartel Peters en Reinout Bussemaker is in een van de afleveringen te zien als de rechtse politicus Ed de Klerk. Verder zijn de acteurs voornamelijk van Britse afkomst.

Laatste seizoen Dark nu te zien op Netflix

Detectivemaand bij NPO

Kan jij niet genoeg krijgen van Britse misdaadseries? Tijdens de Detectivemaand van NPO wordt vrijwel dagelijks een populaire (Britse) detective uitgezonden, zoals The Bay, A Confession en The Typist. Je kijkt deze series op NPO 1, 2 of 3 en on demand via NPO Start en NPO Plus.

Aflevering 3 van Detective van der Valk zie je woensdag 1 juli om 20:25 uur bij NPO1.