De vooravond: Dit zijn de vijf hoogtepunten van afgelopen week

Geplaatst op 17 Oktober, 15:14

Van Jort Kelder tot zwerfkatten

Er werd lang naar uitgekeken: De vooravond als vervanger van DWDD. TVgids blikt wekelijks terug naar een vijftal hoogtepunten uit de nieuwe talkshow.

Humberto Tan over Gordon Parks 

Dat Humberto Tan veel heeft met fotografie, is sinds zijn deelname aan Het perfecte plaatje geen geheim meer. Maar wist je dat hij ook een grote fan is van de Amerikaanse fotograaf Gordon Parks? In De vooravond vertelt de presentator over de man en zijn bijzondere fotografie, waarmee hij zowel schoonheid wist uit te beelden als maatschappelijke botsingen. 

Chris Bergström over Man, man man de podcast 

De podcast Man, man, man van Domien Verschuren, Chris Bergström en Bas Louissen is een groot succes. De heren maken veel lol samen, maar bespreken ook een aantal serieuze onderwerpen. Zo ook het overlijden van Chris zijn moeder. In De vooravond vertelt hij hoe het was om over dit moeilijke onderwerp te praten.

Jort Kelder bespreekt de persconferentie

Ook in De vooravond is natuurlijk veel gesproken over de persconferentie van afgelopen dinsdag. Jort Kelder zet zijn vraagtekens bij de aangescherpte coronamaatregelen. Een kleine groep beschermen ten koste van alle anderen in Nederland, lijkt hem niet de juiste beslissing.

 

Danny Vera met Weight 

Danny Vera is te gast om te praten over de nieuwe muziek die hij in de coronatijd heeft gemaakt. Hier hoort natuurlijk ook een live optreden bij, in dit geval van zijn nieuwe nummer Weight.

 

RTV Noortje duikt in het zwerfkattenprobleem 

In RTV Noortje krijgt regionaal, ondergesneeuwd nieuws een landelijk podium. Zo onderzoekt presentator Noortje Veldhuizen in de eerste aflevering hoe Texel omgaat met het zwerfkattenprobleem.

Meer zien van De vooravond? Kijk dan van maandag t/m vrijdag om 19.00 uur naar NPO1.