Deze Oranje-spelers maken hun debuut op het EK

Geplaatst op 3 juni, 16:15

Waar we sommige spelers van het Nederlands elftal kunnen uittekenen in hun oranje tenue, zijn andere spelers nog vrij onbekend in Oranje. We stellen de spelers die op het EK 2020(2021) (min of meer) hun debuut maken in Oranje aan je voor.

Marco Bizot

Marco Bizot is de derde doelman van Oranje. Hij is er last-minute bijgekomen nadat eerste keeper Jasper Cillessen positief testte op corona. Marco speelde tot nu toe 1 interland voor Oranje. In het dagelijks leven is hij doelman bij AZ in Alkmaar.

Teun Koopmeiners

Nog een AZ-speler maakt min of meer zijn debuut voor Oranje op het EK 2020/2021. Teun Koopmeiners is de 23-jarige aanvoerder van de Alkmaarders en speelde vorig jaar een keer eerder voor het Nederlands elftal. Dat ging om een oefenwedstrijd tegen Mexico.

Cody Gakpo

Cody Gakpo van PSV is een echte newbie binnen het Nederlands elftal. De 22-jarige aanvaller speelde niet eerder voor Oranje en is dit keer dus voor het eerst aan de selectie toegevoegd door bondscoach De Boer. Laten we voor hem hopen dat hij wat mooie speelminuten krijgt.

Jurriën Timber

Het toptalent van Ajax gaat voor het eerst mee naar een groot toernooi, maar maakte vlak voor het EK al zijn Oranje-debuut in de oefenwedstrijd tegen Schotland. Dat deed hij zo goed, dat de verwachtingen voor het EK hooggespannen zijn voor de 19-jarige Jurriën Timber.

Bekijk ook