Weemoedig Eurosport zendt donderdag 19 maart herhalingen van wielerwedstrijden uit

Geplaatst op 18 Maart, 12:40

Voor de liefhebber

De wielerwereld ligt net als de hele sportwereld volledig op zijn gat door het coronavirus. Om toch nog wat fietsers op het beeldscherm te zien, zendt Eurosport de komende tijd herhalingen uit van eerdere wedstrijden.

Dinsdag werd de Ronde van Vlaanderen (5 april) nog afgelast. Eerder ging er al een streep door de voorjaarsklassiekers Parijs-Roubaix (12 april), de Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april). Woensdag kwamen daar de Nederlandse klassieker Amstel Gold Race (19 april), de Scheldeprijs (8 april) en Brabantse Pijl (15 april) nog eens bij.

Klassiekers 

Naast de eendaagse wedstrijden is ook de Giro d’Italia uitgesteld en het is nog maar de vraag of de Tour de France en de Vuelta doorgang vinden. Donderdag 19 maart zendt Eurosport daarom herhalingen uit van eerder verreden wedstrijden. De zender begint om 11:30 uur met Omloop het Nieuwsblad, waar het wielerseizoen mee wordt begonnen. Om 12:30 uur is het de beurt aan Kuurne-Brussel-Kuurne. Daarna ging alles op slot en kwam de wielerwereld stil te staan.

Grote rondes 

Vanaf 16:00 uur zijn de grote rondes aan de beurt. Net zoals op de wielerkalender start men met de Giro d’Italia, gevolgd door de Tour de France (17:00 uur) en de Vuelta (18:00 uur).