Tip
Guardians of the Galaxy

Fox

Actie

Fox 14 Juni 2021 20:00 - 22:27

Chris Pratt is een ruimteheld

In Guardians of the Galaxy moet een groep intergalactische criminelen gedwongen samenwerken om te voorkomen dat een fanatieke krijger het universum overneemt.

De onbezonnen avonturier Peter 'Star Lord' Quill (Chris Pratt) heeft in de Marvel-film Guardians of the Galaxy een geheimzinnige bol gestolen. Zo'n beetje het hele heelal maakt jacht op hem. De machtige schurk Ronan (Lee Pace) heeft ook zijn zinnen op de bol gezet.

Guardians of the Galaxy

Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke samenwerking aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Peters intergalactische zootje ongeregeld bestaat uit de genetisch gemanipuleerde wasbeer Rocket (met de stem van Bradley Cooper) en de pratende boom Groot.

Ook Drax, een spierbundel met autistische trekjes, en de even mooie als gevaarlijke Gamora (Zoe Saldana) sluiten zich bij Peter aan. Met z'n vijven zijn ze de Guardians of the Galaxy.

Chris Pratt

Peter Quill heeft er in Guardians of the Galaxy een handje van dingen te stelen. Chris Pratt volgde maar gelijk het voorbeeld van zijn personage: hij nam stiekem zijn Quill-outfit mee naar huis.

Dat deed hij niet om er de blits mee te maken op verkleedfeestjes. Chris Pratt jatte het pak om als Star Lord in het ziekenhuis op bezoek te gaan bij zieke kinderen.

I Am Groot

Groot zegt in Guardians of the Galaxy de hele film lang maar één zinnetje: "I am Groot." Dat betekent niet dat Vin Diesel, die de stem van Groot insprak, het makkelijk had.

Hij moest dat ene zinnetje op heel veel verschillende manieren uitspreken. Na meer dan duizend keer "I am Groot" was Diesel eindelijk klaar.

Over deze film

Titel

Guardians of the Galaxy

Aflevering

1

Premiere

2014

Regisseur

James Gunn

Acteurs & Actrices

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper

Scenario

James Gunn, Nicole Perlman

Zender

Fox

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/GB

Bekijk ook