Nieuw kostuumdrama Sanditon uit de pen van Jane Austen

Geplaatst op 24 Januari, 10:51

Slaperig stadje gaat nieuwe tijd in

Als het slaperige Brits vissersdorpje Sanditon langzaam transformeert in een modern wellness-oord, krijgen de inwoners te maken met een heel nieuwe tijd.

Het nieuwe Britse kostuumdrama Sanditon gaat over een snel veranderende badplaats in het Engeland van rond 1800. Dankzij de komst van een hippe spa komt er opeens heel ander volk naar Sanditon, namelijk de welgestelden en zakenlieden op zoek naar succes.

Sanditon

Iemand die met liefde mee verandert, is de impulsieve Charlotte Heywood. De jonge vrouw ruilt haar huis op het platteland in voor nieuwe, spannende avonturen in de badplaats in wording. Het 8-delige Sanditon volgt haar ontdekkingsreis in deze nieuwe wereld en hoe ze zichzelf, maar ook de liefde ontdekt. Andere personages zijn de vooruitziende ondernemer Tom Parker, de rijke erfgename uit West-Indië, Miss Lambe en de knappe Sidney Parker.

Andrew Davies

De serie Sanditon kent een opvallende ontstaansgeschiedenis. Auteur Jane Austen overleed toen ze slechts 11 hoofdstukken van het boek Sanditon af had. Op die pagina’s had ze de personages eigenlijk alleen nog voorgesteld. Aan scriptschrijver Andrew Davies, die dankzij zijn scripts voor de verfilmingen van Austens boeken Pride and Prejudice (1995), Northanger Abbey (2007) en Sense and Sensibility (2008) zeer bekend was met haar werk, de eer om de verhaallijnen van de personages in te vullen.

Bekijk hieronder de trailer van Sanditon:

Sanditon zie je vanaf 26 januari bij BBC First.

Tags