Blokhutten en Biodanza

Geplaatst op 22 Maart, 15:10

Peter en Paula zaten met hun natuurcamping al in 10 jaar Ik vertrek, nu herhaalt Avrotros de originele aflevering uit 2013. Het is nog steeds spannend of het duo het redt in Denemarken met hun blokhutten en Biodanza.
Deze aflevering van Ik vertrek uit 2013 was de favoriet van radioduo Coen en Sander in de terugkijkserie 10 jaar Ik vertrek. Hoe zat het ook alweer? Peter en Paula vertrekken in 2013 naar Denemarken. Ze verbouwen een boerderij tot woonhuis voor henzelf en een appartement voor de verhuur. Op de lap grond eromheen komen vier blokhutten en een natuurcamping. Maar zoals dat gaat in Ik vertrek, is de taalbarrière groter dan gedacht, komt de bodem van de spaarpot al snel in zicht en moeten de twee alles op alles zetten om klanten binnen te halen. Inmiddels weten we dat Peter en Paula redelijk wat succes hebben met hun camping én de Biodanzalessen van Paula, maar in deze herhaling is het nog heel spannend of hun grootse plannen wel realistisch zijn.

Biodanza

Biodanza is een combinatie van vrije dans, muziek en contact maken met een ander. Verbinding en levensvreugde staan daarbij centraal, staat op de website van de Vereniging Biodanza docenten Nederland. Ook Paula is zo'n docent. In Nederland had ze al een dansschool en ze wilde ook in Denemarken met Biodanza aan de slag. Radio-dj’sCoen en Sander waren diep onder de indruk van de spirituele danssessies. “Als bewegen op muziek voetbal is, dan is Biodanza Johan Cruijff”, omschreef Sander Lantinga het. Toen hen twee jaar later werd gevraagd naar hun favoriete aflevering van Ik vertrek, hoefden ze niet lang na te denken.