Een mopje zingen met Christina Aguilera en Cher

Geplaatst op 18 April, 15:10

Plattelandsmeisje verhuist naar de grote stad om het daar te gaan maken als zangeres. Dat is het verhaal van Burlesque.

De jonge Ali (Christina Aguilera) komt uit een kleine stad. Die verruilt ze voor het grote Los Angeles, om daar haar geluk te beproeven als zangeres. Ze vindt werk in The Burlesque Lounge, een theater waar ze als serveerster aan de slag gaat. 

Burlesque

Ali is erg onder de indruk van de prachtige kostuums die de optredende dames dragen. Ze neemt zich voor zelf ook ooit in zo'n wonderschone outfit op het podium te staan.

Dankzij een paar van haar collega's weet Ali eigenaresse Tess (Cher) over te halen haar een kans te geven. 

Met succes: dankzij haar verpletterende stem (wat wil je ook, het is Christina Aguilera) trekt Ali in Burlesque nieuwe bezoekers naar de club.

Christina Aguilera

Scenarioschrijver en regisseur Steven Antin kreeg het idee voor Burlesque in 2002. Toen hij Christina Aguilera als gastzangeres zag optreden met de Pussycat Dolls, dacht hij meteen: "Hier zit een verhaal in."

Cher draagt in de film een aantal flamboyante outfits. Dit outfits passen niet alleen goed bij haar personage, maar ook bij de zangeres zelf.

Het grootste deel van die kleding had Cher gewoon thuis in de kast hangen. Het zijn voornamelijk ontwerpen van haar goede vriend Bob Mackie.