Komende week in GTST: Traceertragiek en de duivelse deep fake

Televizier logo

Geplaatst op 14 oktober om 12:15

Soap

Spoilers!

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Daan die tegen beter weten in besloot voor Richard en Ludo te gaan werken.

Doriens drama

Daan zit in een lastig parket nu hij naast de politie nog twee andere bazen heeft. Officieel is het onderzoek naar de zaak Rinaldi gesloten, dat hij op het bureau nog altijd tips natrekt wekt argwaan bij collega Alex.

Een ander probleem is Leons weduwe Dorien. Ze geeft de zoektocht niet op en roept de hulp in van tv-programma Dossier dicht. Ludo en Janine schrikken van de media aandacht en Janine probeert met pijn in het hart Dorien te overtuigen dat het beter is de hoop te laten varen. Dat pakt uiteraard verkeerd uit.

Ludo geeft Daan daarom de opdracht Dorien te overtuigen te stoppen met haar zoektocht via de media. Daans oplossing is een deep fake video laten maken van Leon die op het strand in Thailand vertelt dat hij verliefd is op een andere vrouw en een nieuw leven is begonnen. De digitale Leon drukt Dorien op het hart door te gaan met haar leven.

Ludo is onder de indruk van het werk, maar Daan voelt zich er vreselijk onder. Toch heeft hij geen keus: die video moet naar de weduwe Rinaldi en de volgende dag wil Ludo een update over Daans zoektocht naar Billy de Palma. Daan verstuurt het filmpje anoniem naar Dorien die de volgende dag al op het bureau zit om Daan het ‘nieuws’ te vertellen. Ze gelooft niks van het filmpje: Leon zou dit nooit doen, hij is vast ontvoerd en heeft dit onder dwang opgenomen. Daan overtuigt haar met zachte dwang de zaak te laten rusten.

De grens is voor hem bereikt als hij later die dag een reminder ontvangt van veilinghuis Sanders: een pop voor Louise, een ideetje van Richard om Daan bij de les te houden. Janine is woedend als ze hoort dat Ludo en Richard hem chanteren met zijn kind en eist dat ze iets anders verzinnen om zijn medewerking te garanderen. Ludo bindt in.

Ondertussen heeft Daan een manier bedacht om Billy de Palma naar Meerdijk te lokken. Hij praat Shanti het idee aan dat Billy haar vast volgt via social media. Als ze een foto post van haar en Pieter zal dat ongetwijfeld voor een reactie zorgen bij De Palma. Door Shanti’s telefoon te tappen, kan Daan achter haar locatie komen. Shanti vindt het een topidee.

Bingo blijkt bingo

Henk is nog altijd druk met de organisatie van een benefietbingo voor de cavia’s van zijn klaverjasvriend. Steef doet zijn best te helpen, maar om er écht een succes van te maken zijn er prijzen nodig. Een appeltaart en een vleespakket van de buurtsuper zijn niet direct genoeg, maar gelukkig geeft iedereen gul. De avond is een groot succes voor de cavia’s.

Saskia’s verlangens

Saskia probeerde iedere smoes om er onderuit te komen en zelfs Dolly hielp mee door haar oude handschoenen te slopen, maar deze week gaat ze dan toch kickboksen met Roman. Het potje sparren loopt onverwacht af als hij haar per ongeluk vol raakt. Ze is okay, maar als goedmakertje trakteert hij op cocktails en oesters in de Rozenboom.

Saskia heeft de tijd van haar leven: ze had nog nooit oesters op en geniet van de smaak en de nieuwe ervaringen. Thuis wacht patat en kroketten, een totaal ander leven. Als ze weer bij Julian en de kids is, zwijgt ze over het etentje.

Maar tegen Shanti speelt ze de volgende dag wel open kaart. Die is lichtelijk verbaasd: oesters en cocktails is toch echt iets dat je met je man doet. Het zet Saskia aan het denken, zeker als Roman later die dag voor de deur staat met een vers paar bokshandschoenen dat hij toevallig nog had liggen. Ze speelt met de verleiding maar houdt zich groot en bedankt ervoor. Toch zal ze er weer aan moeten geloven: Julian verrast zijn vrouw met een nieuw paar bokshandschoenen en hij staat erop dat ze gebruikt gaan worden. Sporten is immers gezond.

Marwan is verliefd

Vorige week was Merel pijnlijk verrast toen Marwan haar ineens probeerde te zoenen. Dat ongemakkelijke incident leek achter hen te liggen, maar er blijkt toch meer te spelen. Marwan kampt met verliefde gevoelens en ook Merel lijkt vlinders te voelen.

Als Marwan de stoute schoenen aantrekt en Merel mee uitvraagt, besluit ze het toch niet te doen. Hij weet best wel waarom het niet kan. Maar Marwan geeft echt niet zomaar op en stiekem is dat ook het laatste wat Merel wil. Tijdens de bingo avond draaien ze heel verwachtingsvol om elkaar heen. Marwan wint tot zijn eigen verbazing de hoofdprijs: een gloednieuwe barbecue. Als hij hoort dat het exemplaar van de Verduyntjes uit elkaar valt net nu ze bij de bingo een vleespakket gewonnen hebben, doneert hij zijn prijs aan z’n schoonfamilie. Maar dan moet Merel wel een keer met hem barbecueën…

Pieters aarzeling

Shanti is helemaal in de wolken als haar vader en halfzus komen eten. De teleurstelling is echter groot als Pieter alleen komt. Hij had het nog niet met Noortje gehad over de situatie, ze heeft momenteel zoveel aan haar hoofd dat het er nu nog niet van gekomen is. Hij beweert dat heus snel te doen. Pieter lijkt verder allerhartelijkst, een ideale vader. Zo komt hij spontaan als Shanti hem uitnodigt voor de bingo en hij doneert zelfs een wijnpakket. Daar is Linda dan weer blij mee, die prijs heeft ze liever dan de badhanddoeken die ze zelf won. Pieter valt bij iedereen in de smaak.

Linda’s zoethoudertje

Door Antons impotentie is de romantiek in huize Bouwhuis nog altijd ver te zoeken. Linda gaat daarom, zeker na een gesprek met Janine, op zoek naar alternatieven. Laat op de avond na een wijntje besluit ze zichzelf te trakteren op een chique vibrator. De roze rakker moet de klus gaan klaren.

Als Anton de volgende dag de USB-laadkabel van de vibrator vindt, besluit Linda haar aankoop eerlijk op te biechten. Maar dat valt ook verkeerd bij Anton die het liever niet had geweten. Hij snapt dat Linda behoeftes heeft, maar hij voelt zich nu aangetast in zijn mannelijkheid. Linda belooft voortaan te zwijgen.

Bing raakt overvol

Bing probeert nog altijd om in zijn eentje zowel het gezin als zijn bedrijven draaiende te houden. Zelfs met hulp van Lydia valt dat nog niet mee. Doordat Bing zo druk is met zijn werk, is hij niet op tijd met Manu bij voetbal waardoor de teleurgestelde jongen niet mee mag doen aan de selectietraining.

Bing voelt zich er vreselijk onder en regelt een herkansing voor zijn zoon. Maar de problemen beginnen pas echt als hij moet kiezen tussen Manu en Melchior, de veeleisende investeerder in de nieuwe, inclusieve kledinglijn die hij samen met Nina aan het ontwikkelen is. Hij kiest uiteraard voor zijn kind en staat samen met Janine juichend langs de lijn.

Bing heeft Rik gevraagd Melchior op te vangen, rond te leiden door Boks en hem alles te vertellen over de sportdag die ze aan de lancering van de kledinglijn willen koppelen. Rik weet er alles van, maar dat mag niet baten. Als Bing terugkomt in Boks heeft Rik slecht nieuws: Melchior is woedend weggelopen omdat Bing er niet was. Bing moet echt zijn leven beter gaan plannen.

Billy belt in

Aan het eind van de week zitten Daan, Ludo en Richard te wachten tot Billy reageert op de foto van Shanti met Pieter. Het is een lange, vervelende klus en de spanning tussen de heren is te snijden. Iedereen wil antwoorden.

Die komen er ’s avonds laat als Billy met een privénummer naar Shanti belt. Het wordt een emotioneel gesprek vol verwijten terwijl Daans apparatuur het belletje probeert te traceren. Billy eist dat haar dochter zo ver mogelijk bij Pieter uit de buurt blijft.

Shanti raakt daar zo van overstuur dat ze vroegtijdig de verbinding verbreekt. Ze hoeft haar moeder nooit meer te zien, maar Daan blijft in spanning achter. Was het telefoontje lang genoeg om de locatie van De Palma te traceren?

En verder: Shanti kan nog steeds niet koken, Demi ontwerpt het design van de Barolea box en Linda & Janine komen synchroon uit hun comfort zone.

Bekijk ook