TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Terwijl de Italianen zich een bord pasta voorschotelen en de Fransen het liefst een uur lang in een bistro vertoeven, lunchen we in Nederland 'gewoon' met een boterham met kaas. Per dag gaan er zelfs gemiddeld drie à vier sneetjes doorheen.
In De Streken van Van Boven is Yvette van Boven benieuwd waarom haar landgenoten graag een gevulde broodtrommel meenemen naar werk of school. Maar ze vergelijkt ook de Nederlandse lunchgewoontes met de Belgische en Duitse, zoekt uit of kaas nog altijd dezelfde bereidingswijze heeft als in de tijd van haar overgrootouders en waarom het rechthoekige busbrood al jarenlang de standaard is onder Nederlandse bakkers. Deze meest verkochte soort dankt zijn naam aan het blik - of de 'bus' - waarin het gebakken wordt.
Gerard Joling blikt vooruit op zijn reallifesoap: 'Voor wat ik nu gezien heb, wordt het allemaal heel puur'
15:14Zo kijk je de eerste twee afleveringen van Know Where to Hide: Wie Niet Weg Is gratis
14:42GTST-kijkers gieren om opvallende 'goocheltruc': 'Opa Henk wordt Hans Klok'
14:10Deze BN’ers hebben al eens meegedaan aan Make Up Your Mind
13:56Bekende collega's reageren op overlijden Loretta Schrijver: 'Wat gaan we jou en je bulderlach missen'