TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Terwijl de Italianen zich een bord pasta voorschotelen en de Fransen het liefst een uur lang in een bistro vertoeven, lunchen we in Nederland 'gewoon' met een boterham met kaas. Per dag gaan er zelfs gemiddeld drie à vier sneetjes doorheen.
In De Streken van Van Boven is Yvette van Boven benieuwd waarom haar landgenoten graag een gevulde broodtrommel meenemen naar werk of school. Maar ze vergelijkt ook de Nederlandse lunchgewoontes met de Belgische en Duitse, zoekt uit of kaas nog altijd dezelfde bereidingswijze heeft als in de tijd van haar overgrootouders en waarom het rechthoekige busbrood al jarenlang de standaard is onder Nederlandse bakkers. Deze meest verkochte soort dankt zijn naam aan het blik - of de 'bus' - waarin het gebakken wordt.
Weer van Nederland: wanneer zijn deze tropische dagen voorbij?
09:17Gover Meit doet gooi naar de winst in De Slimste Mens België
08:55De TV van gisteren: Olcay Gulsen zwaait af in De Oranjezomer
08:52Ik Vertrek voor de Liefde binnenkort alsnog op televisie te zien
19:32Opnames nieuw seizoen Het Familiediner met Bert van Leeuwen gestart