Televisie
Yvette van Boven neemt de typische Nederlandse lunch onder de loep
Janine van Rooden
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 20-06-23 20:18
![Yvette van Boven voor De Streken van Van Boven](https://tvgidsassets.nl/v336/upload/d/de-streken-van-van-boven-454724291.jpg)
Terwijl de Italianen zich een bord pasta voorschotelen en de Fransen het liefst een uur lang in een bistro vertoeven, lunchen we in Nederland 'gewoon' met een boterham met kaas. Per dag gaan er zelfs gemiddeld drie à vier sneetjes doorheen.
De Streken van Van Boven
In De Streken van Van Boven is Yvette van Boven benieuwd waarom haar landgenoten graag een gevulde broodtrommel meenemen naar werk of school. Maar ze vergelijkt ook de Nederlandse lunchgewoontes met de Belgische en Duitse, zoekt uit of kaas nog altijd dezelfde bereidingswijze heeft als in de tijd van haar overgrootouders en waarom het rechthoekige busbrood al jarenlang de standaard is onder Nederlandse bakkers. Deze meest verkochte soort dankt zijn naam aan het blik - of de 'bus' - waarin het gebakken wordt.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:38Deze presentator vervangt Jan Versteegh in De Bondgenoten
11:13Huub Stapel duikt in leven polderpioniers voor nieuwe serie Het Nieuwe Land
10:00Dit staat er te gebeuren tijdens de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024
09:59Een unicum in dit seizoen van Ik Weet Er Alles Van
09:36Cupido schiet weer mis voor Boer Zoek Vrouw-boer Haico