Deze oorlogsfilms zie je op 4 en 5 mei

Televizier logo

Geplaatst op 4 Mei om 9:00

Film

Op 4 en 5 mei komen er traditiegetrouw weer een hoop films over de Tweede Wereldoorlog op tv. Wij zetten de beste klassiekers voor je op een rij.

Barry als verzetsheld

Barry Atsma en Jacob Derwig schitteren in het waargebeurde Bankier van het Verzet als de gebroeders Van Hall. Het bankiersduo sluist in opdracht van het verzet via een ingewikkelde constructie miljoenen guldens weg van de Nederlandse bank. 

Bankier van het verzet zie je op 4 mei om 21:05 uur op NPO 1

Sean Connery en de slag om Arnhem

In 1944 beraamden de geallieerden een plan om een aantal strategisch belangrijke bruggen over de Rijn te veroveren op de Duitsers: Operatie Market Garden. A Bridge Too Far vertelt het verhaal van deze operatie.

A bridge too far zie je op 4 mei om 20:00 uur op RTL 7

Liam Neeson redt levens

Dat Steven Spielberg meer kan dan spectaculaire blockbusters maken, bewijst hij met Schindler's List. In deze aangrijpende oorlogsfilm zien we Liam Neesom als de Tsjechische zakenman Oskar Schindler die in de Tweede Wereldoorlog zo'n 1100 Joodse levens redde door hen in zijn fabriek te laten werken.

Schindler's List zie je op 4 mei om 20:30 uur op Net5

Christopher Nolan op Urk

Het was in 2016 groot nieuws op Urk: Christopher Nolan, regisseur van films als Interstellar en The Dark Knight, kwam naar het voormalige eiland om opnames voor zijn nieuwste film te maken. Dit groots opgezette oorlogsspektakel draait om Operation Dynamo, waarbij Britse militairen en burgers in mei 1940 hun leven riskeerden om honderdduizenden geallieerde soldaten te evacueren van de stranden van Duinkerke.

Dunkrik zie je 5 mei om 20:30 uur bij Veronica

Nazi-jagen met Brad Pitt

Quentin Tarantino maakte met Inglourious Basterds een oorlogsfilm geheel in zijn stijl: vol onnavolgbare dialogen, mooie beelden en bloederig geweld. Brad Pitt speelt Aldo Raine, een Amerikaanse militair en leider van een groep nazi-jagers.

Inglourious Basterds zie je op 5 mei om 22:35 uur bij Veronica

Meer films? Check de filmgids!