TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waarom kost de ene soort rauwe ham 13 euro per kilo, en de andere meer dan 100? Keuringsdienst van Waarde buigt zich in het nieuwe seizoen over de Schwarzwalder Schinken, Ardenner ham, parmaham en ibericoham en wil weten waarom ham uit Spanje zoveel duurder is dan die uit Duitsland. Een varken is toch een varken?
Elke lokaal geproduceerde ham heeft een eigen proces van bereiding - met zout en kruiden - droging en rijping. Belangrijk voor de prijs is de duur van de rijping. Ham uit het Zwarte Woud kan na drie weken al in de verkoop, maar de exclusieve Iberische ham moet vier jaar rijpen. Dat ziet de consument terug op het prijskaartje. Over het rijpingsproces zelf, waarin schimmels een grote rol spelen, zijn de producenten overigens vrij zwijgzaam.
Het nieuwe seizoen van Keuringsdienst van Waarde is vanaf maandag 15 januari om 21:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.
Make Up Your Mind: Deze BN'ers dompelden zich onder in de wereld van drag met Songfestival-tintje
12:01Shownieuws strikt ABBA-icoon Björn Ulvaeus voor spraakmakend interview
11:41Cornald Maas getroffen door kwaadaardige vorm van chronische kanker
11:26Anouk laat van zich horen bij VI: 'Ik moet kaarten verkopen'
11:07RTL geeft Gerard Joling bedenktijd voor vervolg Only Joling