TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waarom kost de ene soort rauwe ham 13 euro per kilo, en de andere meer dan 100? Keuringsdienst van Waarde buigt zich in het nieuwe seizoen over de Schwarzwalder Schinken, Ardenner ham, parmaham en ibericoham en wil weten waarom ham uit Spanje zoveel duurder is dan die uit Duitsland. Een varken is toch een varken?
Elke lokaal geproduceerde ham heeft een eigen proces van bereiding - met zout en kruiden - droging en rijping. Belangrijk voor de prijs is de duur van de rijping. Ham uit het Zwarte Woud kan na drie weken al in de verkoop, maar de exclusieve Iberische ham moet vier jaar rijpen. Dat ziet de consument terug op het prijskaartje. Over het rijpingsproces zelf, waarin schimmels een grote rol spelen, zijn de producenten overigens vrij zwijgzaam.
Het nieuwe seizoen van Keuringsdienst van Waarde is vanaf maandag 15 januari om 21:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.
Partnerbijdrage
Het aftellen is begonnen: Sleepers keert bijna terug en na die snoeiharde cliffhanger is de spanning groter dan ooit. Wat staat Martin Oudkerk te wachten in het nieuwe seizoen nu alle zekerheden zijn weggevaagd?
Kippenvel gegarandeerd: De ultieme terugblik op Max Verstappens allereerste wereldtitel (video)
10:04Groot verdriet voor de Verhulstjes
09:34Talkshow Eva gaat er even tussenuit en dit programma komt in de plaats
08:09De TV van gisteren: Kijkers springen in de bres voor Aran Bade in Het Perfecte Plaatje
06:47Vanavond op TV: Sint & De Leeuw, The masked singer, Flodder 3