TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Waar in Nederland en andere Europese landen zout door het eten gaat, is in de Zuidoost-Aziatische keuken vissaus als smaakversterker onmisbaar. Het gebruik ervan gaat al terug tot de oudheid: al in de Romeinse tijd was het een populair ingrediënt. In de schappen van de supermarkten zijn tegenwoordig verschillende soorten en smaken vissaus te vinden. Sommige daarvan bevatten alleen vis en zout, aan andere worden kruiden en specerijen toegevoegd.
De Keuringsdienst van Waarde gaat in deze aflevering op ontdekkingstocht naar de achtergrond van vissaus. Bijvoorbeeld om uit te zoeken welke vissoorten als basis worden gebruikt, maar ook om te vragen waarom er soms maar een heel klein beetje vis in het brouwsel zit en vooral hoe vissaus eigenlijk gemaakt wordt.
Jan Versteegh geeft kijkje achter de schermen bij De Bondgenoten
14:11Baantjer-acteur Piet Kamerman (Lowietje) overleden
13:46Videoland gaat het concert van Yves Berendse live uitzenden
13:21Kijkers raken niet uitgepraat over Josylvio in De Verraders
12:48Gemist op SBS6 dit weekend: gillende Eveline Stallaart, ontklede Peter Gillis en knikkerkussers