Televisie
Sosha Duysker en Anna Gimbrère zoeken een duurzame variant voor de tortilla en avocado
Janine van Rooden
  ·  Lekker, die guacamole om de nacho’s in te dippen, maar erg duurzaam is het niet: de dip is gemaakt met avocado. Voor de avocadoteelt zijn duizenden liters water nodig, daarnaast moeten voor de aanleg van plantages bossen gekapt worden. Daarom gaan Sosha Duysker en Anna Gimbrère in Restaurant van de Toekomst op zoek naar een alternatief.
Anna Gimbrère
Gimbrère komt uit bij spirulina, een voedzame alg. “Die smaakt nergens naar”, verklapte ze al op NPO Klassiek. Sterrenchef Marleen Brouwer maakt er een guacamole van voor jurylid en 24Kitchen-presentatrice Laura de Grave. Hopelijk vindt ze deze versie net zo lekker als het origineel. Ze krijgt er een burrito bij geserveerd en ook die moet duurzaam zijn. Het wordt daarom geen maïstortilla, maar eentje van krekelmeel.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 22:09Joost Klein gooit het op emotioneel slotakkoord tijdens tweede repetitie Eurovisie Songfestival
16:34Ilse DeLange wil in jury Duitse The Voice
14:15Nikkie de Jager kijkt uit naar act Joost Klein
13:32Documentaire over enige gescheiden tweeling op komst
10:13Zien: KRO-NCRV deelt sneak peek van The Passion Hemelvaart