Televisie
Anna Gimbrère en Sosha Duysker van start met Restaurant van de Toekomst
Janine van Rooden
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 08-09-23 15:09
De beste toekomstbestendige nasi, dat is de inzet van Restaurant van de Toekomst. Hierin geven presentatoren Anna Gimbrère en Sosha Duysker met hulp van chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë bekende gerechten een duurzame twist. In het geval van de nasi betekent dat kweekvlees, een spiegelei van plantaardige producten en een rijstvervanger uit Senegal.
Restaurant van de Toekomst
Gimbrère vindt het belangrijk dat mensen bewuster gaan koken. "Ons huidige dieet is niet houdbaar voor de planeet", vertelt ze. En dat geldt vooral voor al het vlees dat we eten. "Het kost erg veel land en water om alle dieren te voeden. Dat land kunnen we beter gebruiken voor plantaardige voeding. Daarmee lossen we niet alleen een deel van het klimaatprobleem op, maar ook het wereldwijde voedseltekort."
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsNieuw seizoen Postcode Loterij Eén tegen 100 heeft een aantal verrassingen in petto
Een nieuw seizoen met nieuwe regels. Postcode Loterij Eén tegen 100 met Caroline Tensen heeft een aantal veranderingen ondergaan.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 22:09Joost Klein gooit het op emotioneel slotakkoord tijdens tweede repetitie Eurovisie Songfestival
16:34Ilse DeLange wil in jury Duitse The Voice
14:15Nikkie de Jager kijkt uit naar act Joost Klein
13:32Documentaire over enige gescheiden tweeling op komst
10:13Zien: KRO-NCRV deelt sneak peek van The Passion Hemelvaart