Nu & Straks op NPO 1

Primetime

Over NPO 1

NPO 1 is de grootste zender van Nederland en onderdeel van de Nederlandse publieke omroep (NPO). Op NPO 1 zie je voornamelijk nieuws, sport en breed amusement.

Actualiteiten

Op het gebied van nieuws zie je op NPO 1 de journaals van de NOS, en ook actualiteitenprogramma’s zoals EenVandaag. Actualiteiten worden het hele jaar door ook besproken aan de tafels van talkshows als M. Op vrijdag en Op1.

Evenementen

NOS doet op NPO 1 ook verslag van grote evenementen en gebeurtenissen zoals Koningsdag, Prinsjesdag, algemene beschouwingen en nationale herdenkingen. Andere omroepen zenden via NPO 1 ook grote evenementen uit zoals het Eurovisiesongfestival (AVROTROS), Pride Amsterdam (AVROTROS) en The Passion (EO/KRO-NCRV).

Sport

Sport op NPO 1 komt van NOS Sport, de sporttak van de NOS. Tijdens het voetbalseizoen zie je in Studio Sport de samenvattingen van de Eredivisie en de analyses in NOS Studio Voetbal. Grote evenementen zoals de Olympische Spelen en het WK Voetbal worden ook via NPO 1 uitgezonden. Verder verslaat NOS Sport onder meer wielrennen, hockey, schaatsen en tennis.

Amusement

NPO 1 is ook de zender voor breed amusement. Denk daarbij aan spelprogramma’s, consumentenprogramma’s en kwaliteitsseries. Grotere amusementsprogramma’s die te zien zijn op NPO 1 zijn Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw, Wie is de Mol en Maestro.

Calamiteitenzender

Tot slot is NPO 1 de calamiteitenzender van Nederland. Dat betekent dat als er zich een ramp voltrekt, je alle informatie via extra journaals op deze zender ontvangt.

Alles over de tv gids

De tv gids van TVgids.nl is al bijna twintig jaar dé plek om te zien wat er de komende tijd allemaal op televisie is. Bekijk het zenderoverzicht van de complete tv gids via de zenderbalk bovenin of wissel van dag om te zien wat er nog op televisie komt of al is geweest.

Wil je liever alleen zien wat er vanavond op televisie is? Gebruik dan onze Primetime pagina. Hier tonen we de programma’s die op tv zijn vanaf 19:00 uur.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem dan aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!

Legenda:

A = Actualiteit

S = Sport

L = Live

H = Herhaling

  = Nederlandse ondertiteling