Volg Eurovision bij OUTtv

OUTtv is dé lifestyletelevisiezender voor de gay- en openminded. OUTtv is divers en biedt internationaal succesvolle LGBTQI+-series, award winning films, indrukwekkende documentaires, TV shows en OUT Originals.

Highlights

OUTtv doet verslag van nationale en internationale LHBTI-evenementen, filmfestivals, fashionshows, reizen en de lifestyle van de community. In de maand mei en april kun je genieten van Eurovision series, films en documentaires die je nog nooit eerder in Nederland hebt kunnen zien. 

Op deze pagina vind je de highlights van Eurovision bij OUTtv!

Naar de programmering van OUTtv

Laatste nieuws

Eurovision Highlights bij OUTtv

Interview met Mister Eurovision: Alon Amir

Alon Amir is al sinds 1995 betrokken bij Eurovision. Hij was hoofd van verschillende persdelegaties en jurylid in vele Eurovisie-landen. Nu heeft hij een boek geschreven over het festijn. 'Een echte pageturner', zoals hij het zelf zegt. We spraken hem over het boek, Eurovision en zijn verbazing over 'Sha-la-lie' van Sieneke.

Lees hier het interview met Alon Amir!

Krista’s Road to Eurovision

In de serie Krista's Road to Eurovision zoekt de Finse Eurovisiester Krista Siegfrids elke week naar antwoorden op vragen over haar eigen fascinatie voor het Europese muziekspektakel. Nu ze recentelijk is verhuisd naar Nederland, het land waar dit jaar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, wil ze in deze serie achterhalen wat Eurovision nu zo bijzonder maakt door met oud deelnemers, fans en winnaars te spreken.

Vanaf 7 april elke woensdag om 20.00 uur bij OUTtv

Douze Points 

Een film waarin alle vooroordelen omtrent Eurovision op de hak worden genomen. TJ is een ‘out & proud’ zanger met een droom: Frankrijk vertegenwoordigen tijdens Europa’s grootste muziekwedstrijd in Tel Aviv. Door een muzikale speling van het lot worden de vrienden van weleer weer samengebracht. Een muzikale romantische komedie die je als fan niet mag missen.

Vrijdag 21 mei om 21.45 uur bij OUTtv

Eurovision Top 250

De 250 beste liedjes uit 65 jaar Eurovisie Songfestival zie je in de ESC Top 250 bij OUTtv. De lijst wordt jaarlijks in samenwerking met Songfestival.be samengesteld en nu voor het eerst ook op tv uitgezonden. In een dagelijkse muziekshow neemt tv-host Jens Geerts je mee langs de muzikale ESC-hoogtepunten.

Vanaf maandag 3 mei elke werkdag om 22.00 uur bij OUTtv