Wanneer wordt de Tour de France 2021 gereden?

De belangrijkste wielerronde van het jaar gaat op zaterdag 26 juni 2021 van start in Brest. De finish is op zondag 18 juli 2021 in Parijs op de Champs Élysées. 

Live-uitzendingen op NPO 1

De live-uitzendingen van de Tour de France kun je zien op NPO1. Commentatoren van de NOS is Joris van den Berg. De co-commentatoren zijn Maarten Ducrot en Stef Clement. De doordeweekse uitzendingen van de NOS beginnen doorgaans rond 14.20 uur maar in sommige gevallen worden de etappes ook in zijn geheel uitgezonden en begint de uitzending vroeger. 

Het parcours

De Tour de France van 2021 bestaat uit:

6 bergetappes
5 heuveletappes
8 vlakke etappes
2 individuele tijdritten

Een overzicht van alle etappes vind je hier

De favorieten

Uitgesproken favorieten zijn de Slowaak Tadej Pogacar en zijn landgenoot Primoz Roglic. De twee maakten er vorig jaar een spektakel van waarbij Pogacar in de laatste tijdrit het geel afpakte van Roglic. 

Voormalig winnaar Geraint Thomas lijkt weer in vorm. De Brit gaat een poging wagen om de Tour nogmaals op zijn naam te schrijven. Andere uitdagers zijn Richard Carapaz, Rigoberto Uran en Miguel Angel Lopez.

Nederlandse kanshebbers

Wilco Kelderman

Kelderman is de grootste Nederlandse troef in de Tour de France van dit jaar. Hij is de nieuwe kopman van BORA-hansgrohe. Kelderman werd in 2020 heel knap derde in de Giro d'Italia maar kon nog geen potten breken in de Tour. Daar moet dit jaar verandering in komen. 

Steven Kruijswijk 

Kruijswijk werd in 2019 heel knap derde in de Tour de France. De renner fietst bij Jumbo-Visma en dus is Primoz Roglic zijn kopman, toch is het de ambitie van Kruijswijk om zo hoog mogelijk in het eindklassement te staan. 

Mike Teunissen

Sprinter Teunissen had in 2019 een fantastische Tour. Hij won de openingsetappe en was daarom de eerste Nederlander in dertig jaar die in de gele trui mocht rondrijden. 

Mathieu van der Poel

Het Tour-debuut voor de meest talentvolle Nederlandse wielrenner sinds jaren. Hopelijk kan hij in de eerste twee weken enkele etappes op zijn naam schrijven. Daarna stapt MVP waarschijnlijk af om zich op de Olympische Spelen te richten. In Tokio wil hij schitteren op de mountainbike.